Jon Inge Skånøy i Bøckmanns veg på Byåsen i Trondheim eier en BMW 520i fra 2015. Han har, i likhet med mange andre BMW-eiere, fått med seg at det er tyver på ferde som viser en spesiell interesse for dette bilmerket.

- Jeg la meg på soverommet som er nærmest carporten vår. Jeg hadde vinduet på gløtt i tilfelle jeg skulle høre noen lyder, sier han.

Hørte ingenting

Skånøy forteller at han fryktet at han kunne bli offer for BMW-tyvene, og tok derfor sine forholdsregler.

- Det hadde vært flere innbrudd i nabolaget. Jeg var våken flere ganger i natt, men jeg hørte ikke noe. Jeg har ikke sovet noe mer enn tre timer, men det var vel da de slo til, sier han skuffet.

BMW-en sto i en carport på Byåsen. Det stoppet ikke tyvene fra å slå til. Foto: TERJE SVAAN

Hadde sensorlys

I helga monterte Skånøy et sensorlys på eiendommen. Bakgrunnen var sykkeltyveri og BMW-tyveriene.  Sensorlyset hadde tyvene revet ned.

- Jeg skulle tidlig på jobb, og da jeg kom ut ble jeg fortvilet og forbannet. Jeg ble sjokkert selv om jeg hadde i bakhodet at jeg kunne bli rammet, sier han.

Se liste over hvilke BMW-modeller som har blitt utsatt for innbrudd og tyveri i Trondheim den siste uka

Politiet opplyser til Adresseavisen at de kommer til å gjøre en åstedsundersøkelse i likhet med de ti andre innbruddene som BMW-eiere i Trondheim har opplevd.

- At det ikke går an å få tak i dem! Jeg kan ikke ligge på trappa heller. Det er en håpløs situasjon, sier Skånøy.

Tyvene rev ned bevegelsessensoren som Skånøy hadde installert i helga. Foto: TERJE SVAAN

Nytt innbrudd på Hallset

Politibetjent Anders Malm i Trøndelag politidistrikt opplyser klokka 12.05 at de har fått melding om nok et BMW-innbrudd, som blir det 12. registrerte innbruddet i Trondheim på ei uke.

- Denne gangen sto BMW-en på en felles parkering i Hallsetvangen. Vindu er knust og ratt er borttatt, sier han.

Politiet har vært på stedet og gjort en åstedsundersøkelse. Det er snakk om en nyere modell.

- Har lite spor

Politioverbetjent og fagleder etterforskning ved organisert kriminalitet, Jon Torger Konstad, forteller at de forsøker å se for seg hvor tyvene vil slå til neste gang.

- Vi informerer våre operative patruljer om hvilke områder som kan være aktuelle. Men vi har veldig lite spor å gå etter dessverre, sier han.

Han forteller at de er avhengige av publikum.

- Vi håper publikum legger merke til personer og kjøretøy som kan være interessante for oss. Foto og video bør brukes flittig nå og man bør notere ned registreringsnummer, sier han.

Har du tips eller observasjoner? Ring 02800 eller bruk følgende epost: mvk.stpd@politiet.no.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.