- Det var en bileier  som sov i bilen da noen forsøkte å bryte seg inn, sier operasjonsleder Kirsten Bergstrøm i Trøndelag politidistrikt.

Innbruddsforsøket skjedde i Olderdalen.

Tyvene rakk ikke å ødelegge BMW-en. Politiet fikk meldingen klokken 02.20, og sendte patruljer til stedet.

- Bileieren hørte lyder og så at de sprang. Vi forsøkte å ta dem, uten å lykkes. Det var minst to personer med mørke klær og ryggsekker, men vi har ingen gode beskrivelser på dem.

Vokser i omfang

Politiet søkte vidt, blant annet med hund.

- Han så ikke at de dro i bil, men det er modus at de har det, så vi har også kontrollert biler i forbindelse med søket, sier Bergstrøm.

Stjal ratt

Politiet fikk melding om nok et innbrudd i en BMW som har skjedd i løpet av natten. Denne gangen hadde tyvene slått til på Jakobsli.

- Rattet er i alle fall stjålet, sier operasjonsleder Trond Volden ved Trøndelag politidistrikt.

Politiet er på stedet og gjennomfører åstedsundersøkelse.

Flere innbrudd

BMW-saken i Trøndelag har fortsatt å vokse i omfang, etter at meldingene om bilinnbrudd begynte å tikke inn i forrige uke. Finans Norge anslår at hvert biltyveri koster forsikringsselskapene i snitt 120 000 kroner

I tillegg til nattens hendelse, er minst 12 nyere BMW-er i Trondheim blitt utsatt for innbrudd og tyveri siden fredag.

- Lokaliserer biler i forkant

Politioverbetjent Jan Erik Svendsen ved Trøndelag politidistrikt er leder for team narkotika og organisert kriminalitet. Svendsen sier at de har mottatt interessante tips, og sier at de bruker betydelige ressurser og prioriterer saken høyt.

Han har følgende oppfordring til publikum:

- Folk bør se etter utenlandskregistrerte kjøretøy, og ikke være redd for å varsle oss. Innbruddene har skjedd sent på natten, men selve rekognoseringen kan ha skjedd tidligere på kvelden. Vi sitter med informasjon om at det foregår lokalisering av BMW-er i forkant, sier Svendsen.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.