Kvinne skal ha blitt overfalt og voldtatt i Trondheim

Voldtekten skal ha skjedd natt til fredag i Midtbyen i Trondheim.

Det aktuelle området er Brattørgata, Brattørveita, Søndre gate, Olav Tryggvasons gate og Carl Johans gate.   Foto: politiet

Saken oppdateres.

Det var den fornærmede kvinnen i 30-årene som tok kontakt med politiet klokka 03.30 og meldte fra om en overfallsvoldtekt som skal ha skjedd i Trondheim sentrum natt til fredag.

- Det er snakk om minst én gjerningsmann, men vi har opplysninger som tilsier at det kan være flere gjerningspersoner i saken. Foreløpig vet vi ikke hvor aktiv de ulike personene har vært, sier John Ola Volden, etterforskningsleder for voldtektsteamet i Trøndelag politidistrikt.

Ønsker tips fra publikum

Voldtekten skal ha skjedd mellom klokken 02-02.30, skriver politiet i Trondheim på Facebook.

Politiet ønsker tips fra personer som har hørt noe eller sett en kvinne rope om hjelp.

Det aktuelle området er Brattørgata, Brattørveita, Søndre gate, Olav Tryggvasons gate og Carl Johans gate, skriver politiet på Facebook.

- Hvorfor går dere ut med saken nå?

- Nå har vi fått litt mer oversikt og vi har innsett at vi trenger hjelp til vitneobservasjoner, sier han.

- Vi har ingen beskrivelse som vi ønsker å gå ut med på dette tidspunktet, sier Volden.

Har krimteknikere ute

Politiet kjørte henne til overgrepsmottaket ved St. Olavs Hospital hvor hun ble undersøkt. Kvinnen var alene da hun skal ha blitt angrepet og voldtatt.

- Vi jobber med nøyaktig åsted, og vi har krimteknikere som gjør åstedsundersøkelse nå, sier Volden i 12-tida.

Politiet innhenter også materiale fra overvåkningskamera i det aktuelle området.

Kvinnen ble avhørt av patruljen natt til fredag, men skal etter hvert inn til politistasjonen for å avgi en full forklaring.

Politiet skal nå gjennomgå bilder fra videoovervåkningskameraer i området. Det planlegges også å gjennomføre rundspørringer samt å legge ut brev i postkasser i håp om å få inn tips, opplyser Volden.

Andre anmeldte overfallsvoldtekt

Dette er den andre anmeldte overfallsvoldtekten i løpet av litt over én måned i Trondheim. En kvinne i 20-årene skal natt til søndag 25. september ha blitt overfalt utenfor Bakklandet menighets omsorgsenter på Rosenborg i Trondheim.

Voldtekten ble anmeldt til politiet samme natt og den fornærmede ble undersøkt på overgrepsmottaket ved St. Olavs Hospital. Volden opplyser at saken fortsatt er til etterforskning - ingen er pågrepet.

Fredag 19. august skal nok en kvinne ha blitt utsatt for en overfallsvoldtekt på et toalett ved utestedet Studio 26 i Trondheim. Den fornærmede kvinnen, som er i starten på 20-årene, forklarte at gjerningsmannen var ukjent, og at de ikke har hatt kontakt tidligere. Heller ikke i denne saken er det pågrepet noen.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

På forsiden nå