Fredag morgen kunne forbipasserende på Solsiden i Trondheim få en smakebit på julebelysningen som hadde dukket opp midt i bassenget.

29 000 LED-lys og 900 julenisser setter julestemningen for Tore Karlsen og Bjørg Andresen.

- Flott tiltak

Senterleder Ann Kristin Oldervik forteller at det er restaurantrekka som har tatt initiativ til å lage en ekstra julestemning i denne delen av byen.

- Jeg synes det er flott at restaurantrekka har tatt dette initiativet og tror publikum også setter pris på et stemningsskapende tiltak, sier hun.

Fredag var det montering og prøvetenning for å sjekke at alt var i orden. 26. november vil lysene bli tent for fullt.

- Alle som driver serveringssteder på Solsiden har spleiset på endel belysning som skal lyse opp fasaden de neste vintrene som kommer, sier daglig leder Nina Karlsen ved Søstrene Karlsen.

Fredag morgen kunne man få en liten smakebit på hvordan juletrebelysningen kommer til å se ut. Da ble juletrærne prøvetent.

Helhetlig julepynt

- I tillegg ville vi ha ekstra julestemning og kjøpte derfor inn juletreene som står i bassenget. De skal tennes i slutten av november, forteller hun.

Årsaken til den ekstra belysningen er at aktørene ønsker at det skal være en helhet i julepyntingen på det som er offentlige områder. Hvert enkelt utested eller restaurant kan pynte slik de ønsker i sine egne lokaler.

- Slik skaper vi en felles ramme med mangfold innenfor rammen, forklarer Karlsen.

Hun håper dette blir starten på en fin tradisjon hvor alle bidrar til å skape vinter- og julestemning hvert år.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.