- Han angrep meg fordi jeg bruker hijab

Gina-Victoria Yigitalp (24) sier hun ble fysisk angrepet i Trondheim.

Hijab: - Da jeg vokste opp, ble jeg lært at folk må få gå kledd som de vil. Jeg ønsker å gå i hijab, det har blitt en del av min identitet, sier Gina-Victoria Yigitalp, her sammen med ektemannen Ercan. 

Saken oppdateres.

- Han sa «jævla muslim», og bad meg dra tilbake til mitt eget land. Jeg var redd jeg skulle dø, forteller Yigitalp.

Det var ved 21-tiden forrige søndag kveld Gina-Victoria Yigitalp var ute på en kveldstur på Nardo i Trondheim. Mannen Ercan var på jobb, og derfor gikk hun alene, slik hun har gjort mange ganger tidligere.

Da hun kom like nedenfor Nardo skole, skal hun ha blitt oppmerksom på en mann som krysset veien.

LES OGSÅ: Kvinne skal ha blitt overfalt og voldtatt i Trondheim

Ble fryktelig redd

- Han kom imot meg, så dyttet han meg bakover slik at jeg falt. Så begynte han å slå meg i ansiktet. Jeg ble sjokkert og fryktelig redd. Jeg var sikker på at han skulle slå meg i hjel, sier Yigitalp.

Hun beskriver personen som en stor, trenet mann, som virket svært aggressiv.

- Han sa han kjente en gruppe i Trondheim som skulle utrydde alle muslimer. Han dro i hijaben, og forsøkte å kvele meg. Da gikk det opp for meg at dette var alvorlig. Jeg ble fryktelig redd, sier Yigitalp.

Hun sier hun ikke klarte å forsvare seg, men ropte om hjelp mens det hele sto på. Men ingen skal ha hørt henne.

- Plutselig stakk han meg i låret, jeg tror det må ha vært en nål. Så fikk han det veldig travelt, og sprang, sier hun.

LES OGSÅ: Ba Fatima henge seg i sitt eget sjal

Anmeldt til politiet

Hun kom seg hjem, og fikk hjelp av naboer til å varsle politi og ambulanse etter overfallet. De kom raskt til stedet. Etter at hun hadde forklart seg, ble hun tatt med til legevakta for en sjekk.

Mandag var hun tilbake på sykehuset, og lå til observasjon hele dagen.

Krimvaktleder Ole Devle ved Sentrum politistasjon opplyser at politiet opprettet sak på forholdet etter å ha vært i kontakt med 24-åringen. Etterforskere ved Krimvakta har gjort en rekke undersøkelser i saken.

- Det har vært avhørt vitner og gjort tekniske undersøkelser. Vi har etterforsket de spor som vi har – uten at vi har kommet nærmere en gjerningsperson, sier krimvaktleder Devle.

Saken er nå sendt videre til en politijurist for en påtalemessig vurdering.

LES OGSÅ: Dommen over Trøndelag fra tre innflyttere

Konverterte til islam

Fire dager etter overfallet er Yigitalp fortsatt skjelven og sliten. Slagene i hodet påførte henne en kraftig hjernerystelse, hun ser ikke noe på det ene øyet, og hun har hovnet opp i ansiktet. I tillegg har hun fått en betennelse i et sår på leppen. Men aller verst er redselen, nå tør hun ikke gå ut i sitt eget nærområde, fordi hun er livredd for at hun kan møte på gjerningsmannen igjen.

- Det at denne mannen fortsatt kan gå rundt her i området, gjør meg utrygg, sier hun.

Hun er født og oppvokst i Danmark, og flyttet til Trondheim sammen med sin tyrkiske ektemann i fjor sommer. Samtidig konverterte hun til islam, og under ramadan i juni i år begynte hun å bære det religiøse hodeplagget hijab.

LES DEBATTINLEGGET: Jeg er muslim, men jeg er ikke farlig

- Det var et valg jeg selv tok, og ikke noe jeg ble presset til. Jeg ble heller advart mot å gjøre det, spesielt av min familie. Nå er jeg er blitt veldig glad i hijaben, jeg føler at den er blitt en del av min identitet, sier hun som samtidig vil hevde sin rett til å gå kledd slik hun selv vil. Nå vurderer hun likevel om hun skal ta av seg hijaben for en periode, for å føle seg tryggere.

LES OGSÅ: Ansatte anmelder sykehjem etter hijabnekt

- Men da jeg sa det til en god venninne av meg, sa hun: Da vinner han jo, forteller Yigitalp.

Nå håper både hun og mannen Ercan at politiet finner ut hvem som skal ha gått til angrep på henne.

- Vi ønsker bare å leve et trygt liv her i Trondheim. Det er forferdelig at noen skal gå til angrep bare på grunn av en hijab. Jeg forstår det bare ikke, sier Ercan Yigitalp.

Dyttet: Gina-Victoria Yigitalp sier hun ble dyttet overende av en mann. Slik ser jakken hennes ut etter overfallet. 

Dyttet: Gina-Victoria Yigitalp sier hun ble dyttet overende av en mann. Slik ser jakken hennes ut etter overfallet. 

Redd: Gina-Victoria Yigitalp sier hun ikke lenger tør å gå alene i mørket, kledd i hijab etter at hun ble overfalt under en kveldstur. 

Redd: Gina-Victoria Yigitalp sier hun ikke lenger tør å gå alene i mørket, kledd i hijab etter at hun ble overfalt under en kveldstur. 

På forsiden nå