- Det kan virke som de har forlatt byen fordi det har ikke vært noen tyverier siden fredag. Men vi kan ikke si det for sikkert, sier politibetjent Anders Malm i Trøndelag politidistrikt.

Natt til fredag i forrige uke hadde politiet et konkret kjøretøy i kikkerten, og mente selv at de nesten fikk has på tyvene.

- De merket kanskje at folk følger med og det kan kanskje gjøre at de avslutter, sier Malm.

Politiet har så langt ikke pågrepet noen for de 13 innbruddene og to innbruddsforsøkene på BMW-er rundt omkring i Trondheim. De jobber nå med å systematisere informasjonen som har kommet inn i forbindelse med etterforskningen.

Går gjennom informasjon

Politiet har fått inn en del tips i sakene, som de jobber med å gå gjennom. De går også gjennom annen informasjon de har samlet inn i forbindelse med innbruddsraidet.

- Dette er vanskelige saker. Vi tror det er personer som er profesjonelle på denne typen kriminalitet og som kjenner til hvordan politiet jobber, som står bak, sier Malm.

- Pågått over tid

Det er usikkert hvor BMW-tyvene nå befinner seg.

- Dette er noe som har pågått over tid andre steder i landet. Men det er ingenting som tyder på at de som oppholdt seg her har dratt til andre steder i Norge, sier Malm.

I løpet av forrige uke opplevde 13 BMW-eiere i Trondheim å våkne opp til bilinnbrudd. Ratt og navigasjonsutstyr er blitt stjålet fra bilene som alle har vært forholdsvis nye.

Flere BMW-eiere har i det siste tatt forholdsregler for å unngå innbrudd, og enkelte har sovet i bilen.

- Jeg våknet i baksetet på bilen og så to menn på vei inn i garasjen, fortalte en bileier til adressa.no tidligere i uken.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.