Kilder i regjeringspartiene og Arbeiderpartiet bekrefter at Forsvarets Musikk blir skånet for kutt - og at Luftforsvarets musikkops vil blir reddet. Det samme gjelder Marinemusikken i Horten.

Men regjeringspartiene har ennå ikke klart å blir enige med Venstre og KrF om forsvarsdelen av statsbudsjettet for neste år.

Forhandlingene er i oppløpet, men ennå gjenstår det noe før det kan settes to streker under svaret.

- Vi er enige om korpsene. Men det er slik at vi ikke er enige om noe, før vi er enige om alt. Og i denne sammenhenng; hvordan vi kan skaffe alle de nødvendige bevilgningene til statsbudsjettet neste år, skisserer en kilde overfor Adresseavisen.

Sliter med bredt forlik

Fra flere sider rundt bordet var det et visst håp om å få avslluttet dramatikken om langtidsbudsjettet i løpet av dagen.

Tirsdag ettermiddag var det imidlertid usikkerhet om hvorvidt Senterpartiet, Venstre og KrF blir en del av et større forlik med regjeringspartiene og Arbeiderpartiet om langtidsplanen.

Det som likevel er klart nå er at Forsvarets musikk, med Luftforsvarets musikk i Trondheim har fått penger - og kan spille videre.

Enige fredag

Mobiliseringen for korpsene til Forsvaret har vært formidabel.

Som Adresseavisen kunne fortelle fredag, snudde regjeringspartiene Høyre og Frp før helgen  - og ble enige om med Arbeiderpartiet om at bevilgningen til Forsvarets musikk likevel ikke skulle kuttes.

Problemet fredag, gjennom helgen og helt til nå tirsdag ettermiddag har vært finansiereringen.

Enigheten med Arbeiderpartiet fordret 300 millioner friske kroner til forsvarsbudsjettet allerede neste år og en omdisponering på omlag 70 millioner kroner.

Men disse pengene inngår i statsbudsjettet for 2017 - og da er det Venstre og KrF som sitter på andre siden av bordet.

Venstre og KrF har så langt ikke gått med støtte ekstrabevilgningene , uten å få være med å bestemme over hva pengene faktisk skal brukes til.

Venstre, KrF og også Senterpartiet har hatt en rekke krav underveis som er blitt avvist.

Forhandlingene fortsetter utover dagen.