I sommer var svenskekrona verd mer enn den norske. Men igjennom høsten har situasjonen blitt en helt annen. Nå koster en svensk hundrings kun 91,91 norske kroner, ifølge norges-bank.no.

- Øker omsetninga

Fra trøndernes harryhandelhovedstad Storlien meldes det om omsetningsøkning.

- Vi har hatt vekst i omsetningen på rundt 15 prosent siden i sommer, og det tror jeg kan ha en sammenheng med at den norske krona har økt i verdi i forhold til den svenske, sier butikksjef Henrik Weile ved Coop Extra på Storlien.

SE OGSÅ: Bli med på harrytur!

- Tradisjonelle produkter øker

- Hva er det folk kjøper mer av?

- Vi ser en økning på de tradisjonelle grensehandelproduktene som polvarer, tobakk, snus, brus, kjøtt og godteri. Dette er profilproduktene der vi ser de største endringene, sier Weile.

Han anslår at trønderske kunder står for mellom 95 og 100 prosent av omsetninga ved butikken. Han oppgir at butikken omsetter for rundt 200 millioner kroner i året, i tillegg kommer omsetninga fra Systembolaget.

- Økning igjennom hele året

Hos Eurocash Storlien meldes det også om økning i omsetninga, men butikksjef Tomas Kålen mener dette ikke har sammenheng med kursfallet.

- Vi har hatt en økning gjennom hele året, men det er ingen topper på grunn av kursfallet. Vi merket heller ikke noe nedgang i omsetninga da norskekrona falt, sier Kålen.

Også Superpris-butikkene melder om jevn økning på deres produkter, men ifølge butikkeier Ronny Julin merker heller ikke de noe spesielt til kursfallet.

SE OGSÅ: Ole har kjørt over 100 000 trøndere på harrytur