Nå settes spaden i jorda for det som blir et sårt tiltrengt tilbygg for den svenske bil- og detaljhandelsbedriftens avdeling på Tiller.

Ferdig neste sommer

- Vi er i ekstase, det er et stort behov for mer plass, sier Kurt Adolfsen, varehussjef ved Biltema Trondheim.

Butikken når om lag 100 millioner kroner i omsetning i år, og det er rekord. Andre avdelinger i kjeden med tilsvarende omsetning, har dobbelt så stor butikkflate.

Tilbygget, og en oppgradert butikk, skal stå klar i løpet av juni neste år.

Les også: City Syd bygges ut for 150 mill.

Slik er bygget tenkt, sett fra lyskrysset. Foto: Illustrasjon, Grimstad og Tønsager AS

Egen kafé

I dag har Biltema på Tiller 2000 kvadratmeter salgsflate, når utvidelsen er ferdig blir avdelingen dobbelt så stor. Deler av butikken blir i to etasjer, og ved inngangen på første plan kommer Biltema airshow cafe.

Nybygget kommer på parkeringsplassen mot City syd og får glassfasade mot lyskrysset. Fasaden på den gamle delen av bygget blir skiftet ut.

- I anleggsperioden vil det være færre parkeringsplasser tilgjengelig enn normalt.  Selv om deler av den avsperrede p-plassen blir utbygd, får vi tilbake mange plasser når gjerdene rundt byggeområdet blir fjernet, sier Adolfsen.

Byggegjerdene fjernes når nybygget står ferdig neste sommer. Foto: terje svaan

Les også: Henlegger Biltema-svindel

Flere varer

Biltema flyttet fra Tunga til Tiller for 18 år siden. Like lenge har butikksjefen jobbet ved avdelingen.

Kurt Adolfsen og Veronica Hågensen ser frem til utvidelsen. Foto: terje svaan

- Før var det en typisk «mannfolkbutikk». Da jeg begynte her var det bil, hage og skruer, nå har hjemavdelingen eksplodert. Nå er det både familier og barn blant kundene. Vareutvalget er trolig doblet disse årene. I dag er det omlag 19 000 artikler i katalogen, og det meste har vi også i butikken, sier butikksjef Veronica Hågensen.