Feil hos DNB - titusener måtte vente på lønna si

Lønnsmottakere i hele Norge, deriblant i Trondheim kommune var blant de som ble rammet.

Saken oppdateres.

Enhetsleder ved økonomitjenesten i Trondheim kommune, Liv Heidi Torvik bekrefter at lønnsmottakere ved Trondheim kommune ikke fikk lønnen sin som vanlig fredag morgen.

17.000 mottakere

- Vi sjekket i dag tidlig om at alt var i orden, men fant ut at noe ikke stemte. En henvendelse til DNB avdekket at det var feil hos deres filsystem, og vi fikk varslet våre ansatte om at lønnen ble forsinket, sier Torvik.

Bare i Trondheim kommune er det rundt 17.000 lønnsmottakere. Til vanlig er lønna på konto før arbeidsdagen starter.

- Klokka 10.42 fikk vi beskjed om at alt nå er i orden igjen, og at personer som har DNB som bankforbindelse har fått lønna si. For de som har andre bankforbindelser vil det bli ordnet med det aller første, sier hun.

Også Trønderenergi har hatt samme problem fredag formiddag.

DNB-kunder fikk dobbel lønning på konto

Lønn før helgen

DNB lover at alle får lønn i dag.

- Det var en teknisk feil hos oss, men det skal være ordnet slik at alle har fått, eller skal få lønna si på kontoen i dag, sier Marit E. Giske, kommunikasjonsrådgiver ved DNB.

Hun hadde klokken 10.30 ikke oversikt over hvor mange titusener i Norge som var, eller fortsatt er, rammet av feilen.

Irritert

En lønnsmottaker i Trondheim kommune, som kontaktet Adresseavisen fredag morgen, er frustrert over at DNB ikke har orden i sakene.

- Det rammer så mange. For min del er det en regning som jeg må betale innen 12 fredag som jeg er redd jeg ikke får gjort nå, sier personen som vil være anonym.

Det løste seg, og var lønna var på plass på kontoen utpå dagen fredag.

På forsiden nå