- Det har vært et innbrudd på Solsiden kjøpesenter i løpet av natt til søndag eller tidlig søndag morgen, sier Geir Langås, krimvaktleder ved Trøndelag politidistrikt.

Tyvene skal ha tatt seg inn enten gjennom personalinngangen til Cubus, eller gjennom inngangen til leilighetene som ligger i bygget.

Stjal safe

- De har vært innom flere butikker. Hos Thune Gullsmed & Urmaker brøt de opp et glassmonter og fikk med seg klokker for flere hundre tusen.

I tillegg skal de ha vært innom både frisøren Påhåret, butikken Morris og Cubus.

- Det er uklart om noe er stjålet fra Morris og Påhåret. Inne på Cubus forsøkte de å åpne en safe med vinkelsliper, uten å klare det. I stedet tok de med seg safen, som veier anslagsvis hundre kilo.

Inne i safen lå helgens omsetning fra klesbutikken.

- Det er ikke helt klart hvor mye penger som lå i den. Det er en safe som er omtrent 50 centimeter bred, 60 centimeter dyp og 70 centimeter høy, noe som gjør vi at vi antar at det er mer enn en person som har brutt seg inn, selv om vi bare har klart å fange opp en person på overvåkningsbildene, sier Langås.

Ønsker tips

Han forteller at politiet antar at tyvene fikk safen lagt i en bil i parkeringsområdet og kjørt av sted.

- Hadde noen båret rundt på en så stor safe i det området regner jeg med at vi hadde fått noen tips, sier krimvaktlederen og legger til:

- Det er stjålet store mengder klokker, så om noen har sett noe, eller er blitt tilbudt klokker, så ønsker vi tips fra publikum.

For tips til politiet i saken kan du ringe 02800 og be om å bli satt over til Krimvakten.