OmAdressert:

- Elite er blitt det nye skjellsordet

- Donald Trump og Sylvi Listhaug bruker samme retorikk i sin kritikk av motstanderne. Kritikk mot det man kaller eliten blir mer og mer vanlig.

Tone Sofie Aglen, Harry Tiller og Terje Eidsvåg er tilbake med en ny utgave av «OmAdressert».  Foto: Espen Bakken

Saken oppdateres.

Det sier kommentator Terje Eidsvåg i den siste utgaven av Adresseavisens podcast «OmAdressert.»

Etter en tids pause er podcasten tilbake, og Terje Eidsvåg og politisk redaktør Tone Sofie Aglen ser på verden etter USA-valget sammen med journalist Harry Tiller.

Den virkelige eliten slipper unna

- Det underlige med denne elite-debatten er at man fokuserer mer på kulturelite og feminist-elite, slik vi så Sylvi Listhaug gjøre denne uka, fremfor å kritisere hva den virkelige eliten i samfunnet driver med. Da tenker jeg på den politiske og økonomiske eliten, som virkelig setter premissen for samfunnsdebatten, sier Terje Eidsvåg.

Ukas podcast prøver å forklare hvorfor elite-begrepet brer om seg i samfunnsdebatten, og hva som ligger bak denne utviklingen. Samtidig diskuteterer Adresseavisens kommentatorer verden etter Leonard Cohens død denne uka, konflikten mellom Hellbillies og Levanger vel om økonomisk oppgjør etter sommerens konsert og cupfinalen mellom RBK og Kongsvinger søndag.

Slik lytter du

Du kan lytte på podcasten via Soundcloud på denne linken, eller ved å klikke på bildet nederst i saken.

Vil du strømme podcasten gjennom iTunes, så kan du bruke denne linken.

Enig eller uenig? Si din mening i kommentarfeltet om denne podcasten.


På forsiden nå