- Det var 13000 mennesker innom messen i fjor, forteller prosjektleder Rudi Rørstad i Compass Fairs, som arrangerer messen.

De har arrangert tilsvarende messe i 18 andre norske byer tidligere i år, og forteller at antall besøkende der har økt med mellom ti tyve prosent sammenlignet med året før. Nå er spenningen stor knyttet til hvordan det går i Trondheim.

Bredt utvalg

- Parkering er den ene tingen vi er spent på. Det andre er hvordan søndagens cupfinale vil påvirke pågangen, forteller Rørstad.

Det er likevel ikke slik at messen blir fotballfri sone. Flere av utstillerne har TV-skjermer, slik at det vil være mulig å få med seg Rosenborgs kamp mot Kongsvinger, selv om man er på messe.

Det er 145 utstillere på årets messe, fordelt på en lang rekke områder.

Ber folk ta buss

- Her finner man et unikt utvalg av byggevarer, bad, VVS, kjøkken, trapp, tak, gulv, peiser og ovner, solskjerming, interiør, farge, utemiljø – og mye mer, sier Rørstad.

Messen stenger klokken 19 på fredag, og er åpen 10-18 på lørdag og 10-17 på søndag. Arrangøren oppfordrer de som kan til å gå eller ta buss, av hensyn til begrensede parkeringsmuligheter på Øya.