- Det er både med stor glede og en stor porsjon ærefrykt jeg tiltrer som styreleder ved Oslo universitetssykehus. Det er landets største sykehus, med et svært kompetent fagmiljø, skriver Bovim på sin egen facebookside. Fredag var første dag som styreleder.

- Det er et stort ansvar i en svært kompetent organisasjon med dyktige fagmiljøer, sier rektor Bovim. Han skulle ikke mangle arbeidsoppgaver som rektor ved Norges største universitet. NTNU er i ferd med å avslutte sammenslåingen med høyskolene i Sør-Trøndelag, Ålesund og Gjøvik. I tillegg står han midt i planleggingen av ny campus i Trondheim. Han mener likevel det er arbeidsmessig overkommelig å ta på seg styrevervet.

LES OGSÅ: NTNU innfører stillingsstopp

Styret ville ha rektor med styreverv

- Dette er et område jeg mener jeg kan litt om, sier Bovim forsiktig. Da han ble rektor for NTNU i 2013, kom han fra stillingen som administrerende direktør ved Helse Midt-Norge. Han har også vært administrerende direktør ved St. Olavs Hospital.

- Både universitet og sykehus har vært mine profesjonelle områder, sier han. Bovim er lege, spesialist i nevrologi, og har doktorgrad i nevrologi. Han har også vært dekan på det medisinske fakultetet ved NTNU. Gunnar Bovim fikk nylig forlenget åremålet sitt som rektor ved NTNU med fire nye år. I den forbindelse ønsket NTNU-styret at Bovim også skulle ha eksterne styreverv for at NTNU skal få impulser utenfra.

- Bred bakgrunn og lang ledererfaring

- Med Bovim på plass har Oslo universitetssykehus fått en styreleder med bred faglig bakgrunn og lang ledererfaring. Jeg er svært glad for at vi har fått på plass Gunnar Bovim til dette viktige styreledervervet, sier styreleder Ann-Kristin Olsen i Helse Sør-Øst RHF i en pressemelding.

NTNU-rektoren mener han har mye å bidra med i vervet som styreleder ved Norges største sykehus. Sykehuset er en sammenslåing av Rikshospitalet, Radiumhospitalet, Ullevål og Aker universitetssykehus. NTNU-rektoren legger vekt på at det er en stor organisasjon med mange riksfunksjoner.

LES OGSÅ: Vil ikke bygge ut på Kalvskinnet

Også byggeerfaring

Det står også foran flere byggeprosjekt, noe Bovim har erfaring med siden han var med på hele byggeprosessen for St. Olavs Hospital både som dekan og sykehussjef.

– Jeg ser fram til å bli kjent med landets største sykehus, med et svært kompetent fagmiljø. Jeg håper at jeg som styreleder kan bidra til et stadig bedre sykehus, med høy kvalitet i pasientbehandling, forskning, utdanning og opplæring av pasienter og pårørende. Kanskje kan jeg også bidra til et enda bedre samarbeid mellom universitet og sykehus i landet, sier Gunnar Bovim.

LES OGSÅ: Ikke full faglig samling i nye NTNU