Om én uke får du gløgg og pepperkaker i taxikøen

Vaktordningen i taxikøen før jul skal fortsette i Trondheim også i år.

Folk som er ute på byen i før og i jula, skal få ekstra service når de står i taxikø. 

Saken oppdateres.

I flere år har vakter organisert taxikøene i Trondheim i julebordssesongen. Frivillige vakter deler ut pepperkaker, gløgg og kaffe til utelivsgjestene, og sørger for at taxiene blir fylt opp med personer som skal til samme bydel.

LES OGSÅ: Slik blir du en vinner på julebordet

Får penger fra kommunen

Til tross for en del tvil, fortsetter ordningen også dette året, forteller Anders Mauring, driftsleder i TrønderTaxi.

- Vi er fire taxiselskaper, og det er bare vi som legger penger i ordningen. Men Trondheim kommune sier at de ønsker ordningen sterkt, derfor fortsetter ordningen i år også, sier Mauring.

TrønderTaxi bruker mellom 100 000 og 200 000 kroner av selskapets egne penger, og får 200 000 kroner i tilskudd fra Trondheim kommune.

LES OGSÅ: Håvet inn en halv milliard på taxikjøring

Står i fire timer

Vaktene begynner å stå i taxikøene fra helga den 25. november, fra midnatt til klokka 04. De fortsetter i fire uker framover, til jula er over.

Køvaktene vil stå på taxiholdeplassene i Midtbyen. I år er det én endring: holdeplassen ved Britannia hotell er ikke i drift, på grunn av at hotellet er stengt for oppussing.

- Vi har nettopp utstyrt vaktene med nye vintersko og jakker, så de er klare. Det er de samme karene som har vært vakter hos oss siden oppstarten, sier Mauring.

LES OGSÅ: Julemoten 2016 er nedtonet og elegant

Drosjeeier: Vi har lovpålagt taushetsplikt

Ros

Mauring forteller at responsen fra kundene har vært svært god i alle år.

- Det har ikke vært annet enn ros å få for ordningen, ikke minst fra politiet. De ser dette som et virkemiddel til å unngå bråk. Når folk ser at det står vakter der, og de får seg en kaffekopp, bidrar det til å roe gjestene ned, sier Mauring.

LES OGSÅ: Drosjekonkurrenter slår seg sammen

Også Torkjel Rendal, seksjonsleder for vakt og beredskap ved Sentrum politistasjon, bekrefter at politiet ser positivt på denne ordningen.

- Det er veldig positivt at man klarer å organisere køen. Fra tid til annen blir det bråk i disse køene, folk kan bli irriterte og kalde. Sammen med busstransporten gir ordningen en bedre avvikling fra byen om natta, noe vi er interessert i, sier Rendal.

Alle tilgjengelige drosjesjåfører vil være på jobb i førjulstida.

- Dette er jo gulltida for våre sjåfører. Så vi har alt som kan krype og gå ute. Totalt sett er det nå færre drosjer enn tidligere, desto viktigere at det blir godt organisert, sier Anders Mauring.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå