Naboene på Øya reagerer:

Parkerer på grøntareal

3000 biler passerte huset til Jørg Høyland på vei til og fra Boligmessen på Nidarø bare på lørdag. Tilsammen hadde messen 12 000 besøkende i helgen.

Jørg Høyland er nabo til Trondheim Spektrum og bekymrer seg for en eventuell utbygging. - Når det er så mye trafikk allerede, er det ikke tvil om at det vil vokse. Bare på en vanlig treningskveld står det stadig 10-12 biler på tomgang på snuplassen for å hente og slippe av barn.  Foto: NORUNN BERGESEN

Saken oppdateres.

Jørg Høydal i Øya velforening satte opp kameraer, slik han har gjort ved andre arrangement og travle kamp- og treningskvelder i Trondheim Spektrum.

- Vi ser jo det at tilgjengelig parkering er viktig for Spektrum og for arrangørene her. Boligmessen er en liten messe i denne hallen og likevel ser vi at trafikken skaper problemer i nærområdet, sier Høyland.

LES OGSÅ: Skrev ut flere titalls bøter på Øya

SE OGSÅ: Et kjør uten sidestykke

Køene genererer trafikk i boligområdene

Fra klokken 9.30 til 16.30 på lørdag sto kameraet hans oppstilt og filmet 3000 biler inn og ut av parkeringsområdet.

- I titiden var det kø fra hallen og forbi Stadion på Øya. Da satte de opp en kontrollpost lenger oppe i Klostergata ved Margretes gate, forteller Høyland.

De som organiserte parkeringen måtte avvise biler der, fordi det var fullt rundt hallen.

- Det igjen resulterte jo i en ny kø som gikk helt opp til pasienthotellet. Dermed gikk bilene gikk på tomgang, eller kjørte i sidegatene for å sette av folk eller snu.

LES OGSÅ: Det vil bli kaos dersom storhallen kommer

Parkerer på gress og gangsti

Når det er fullt på asfalten ved hallen, er det mange som velger å sette fra seg bilen på gress og gangsti.

- Det har stått biler på gresset og gangstien på baksiden av hallen, sier Høyland og viser bilder han tok i løpet av helgen. Det er fortsatt flere biler som står på grøntareal når Adresseavisen er i området i sluttid for Boligmessen, søndag kveld.

Foran tennisbanen sto det et ti-talls biler på gresset. Og området som strekker seg ned mot Nidelva til brua som går over til Ilen kirke, fungerer som parkeringsplass for gjestene som skal inn på messen.

- Jeg har tidligere kontaktet Trondheim Parkering om dette, som sier at de ikke har myndighet til å gjøre noe med disse bilene. De henviser til politiet, sier Jørg Høyland.

Trondheim Parkering var tilstede med biler på lørdag, noe Høyland mener bidrar til at folk skjerper seg noe.

Profesjonelle vakter

Rudi Rørstad er leder for Boligmessen.

- Hvem har ansvaret for å dirigere de som kommer med bil?

- Vi har i år leid inn profesjonell hjelp fra Trafikkvakta for å hjelpe besøkende med å finne ledig parkering. I tillegg har vi supplert med dugnadshjelp fra idrettslag. Trafikkvakta kjenner området godt, og bidrar til god kommunikasjon mellom vaktene, så det har hjulpet oss.

- Flere biler parkerte på grøntområdene rundt hallen?

- Jeg har ikke fått noe informasjon om at der har vært problemer med ulovlig parkering, sier Rørstad.

Det har vært 12 000 besøkende på messen i løpet av helga.

- Det er rundt 1000 færre enn rekordåret 2015. Vi hadde helt sikkert satt ny rekord i år, dersom RBK ikke hadde spilt cupfinale i dag.

Folk parkerer på gress og på gangstier rundt Trondheim Spektrum når det er fullt på asfalten. Bildet er tatt på lørdag. 
        
            (Foto: Jørg Høyland, Øya velforening)

Folk parkerer på gress og på gangstier rundt Trondheim Spektrum når det er fullt på asfalten. Bildet er tatt på lørdag.  Foto: Jørg Høyland, Øya velforening

På forsiden nå