En adressa.no-tipser sendte tirsdag kveld inn bilder av et åpent strømskap ved en ladestasjon for elbiler ved kjøpesenteret Lade Arena i Trondheim.

Kan være veldig farlig

- Det kan være veldig farlig, så vi er glade for at en kunde har kontaktet oss om dette, sa business development manager Joakim Sveli i Fortum Charge & Drive, som driver ladestasjonen.

Klokken 18.45 mandag kom det folk til stedet for å lukke skapet.

- Dette har meg bekjent ikke skjedd før. Vi sendte ut teknikere med én gang vi fikk høre om det. Dette skal ikke skje, og vi må finne ut hva som har gått galt, sa Sveli, som satte i gang umiddelbar granskning.

Les også: Finvær ga dobbel strømpris

- Skyldtes teknikere fra fabrikken

Litt senere på tirsdagskvelden melder Sveli om at de har funnet ut hvorfor skapet sto åpent:

- Vi har funnet ut at det var to teknikere som besøkte denne ladestsjonen og reiste fra den i usikret tilstand. Dette er teknikere fra fabrikken som gjorde garantireparasjoner/utbedringer og er i Norge på en toukers turné for slike reparasjoner, skriver Sveli i en sms.

Han sier de har gjort et alvorlig brudd på sikkerhetsrutinene som gjelder ved slike utbedringer.

- Den interne granskingen vil avgjøre hva som vil skje videre, og hvordan vi skal unngå slike hendelser i fremtiden. Fortum har nulltoleranse for slike alvorlige HMS-avvik uansett hvem og hva som er årsaken, skriver Sveli i sms-en.

Les også: Kraftig resultatøkning for Trondheim Kraft

Foto: adressa.no-tipser