«Hva er det som skjer? Juletreet på Siemens er på motsatt side!»

Kjent landemerke skal ut av skyggen.

Juletreet på Siemens i Trondheim er flyttet til sørsida av bygget i 2016.  Foto: GLEN MUSK

Saken oppdateres.

Siden 1964 har det elektriske juletreet på Siemens-bygget i Trondheim vært en del av bybildet i adventstida. Men i år har det skjedd en merkbar endring: juletreet er for første gang flyttet – til motsatt side av bygget.

- Har dere sett det! Hva er det som skjer? spør en dame som ringer Adresseavisen. Og hun er ikke alene om å lure på det - strømmen av spørsmål fra leserne varierer fra det undrende til det lett opprørte.

- Nå har vi ikke tent juletreet ennå, men det er ikke grunn til å legge skjul på at vi har satt det opp på sørsida av bygget i år, bekrefter plassjef Olav Rygvold i Siemens Trondheim til Adresseavisen.

Han gir følgende forklaring:

Vil gi en god opplevelse fra sør

- Vi vil at juletreet skal vises for flest mulig. Nå har det kommet opp et digert bygg på Sorgenfri med mange etasjer. Det vil skygge for juletreet vårt kraftig. Man får se det fra Gløshaugen og litt fra Singsakersida, men ellers ikke. Nå får heller søndre del av byen se det. Og så får folk forhåpentligvis en god opplevelse når de kommer inn til byen sørfra, sier Rygvold.

Her er årets julegran på Torget

Han lover at juletreet vil bli tent som vanlig. Og det skjer første søndag i advent klokka 17.00, på samme tidspunkt som juletreet på Torget. Slik det har vært i over 50 år.

- Juletreet vil bli tent. Og så får vi se om det vil bli juletre på begge sider etter hvert, men det blir ikke i år, sier han.

Se video av juletreet fra 2009

Ringer hvis det ikke blir tent

- Får dere mye tilbakemelding om juletreet?

- Nei egentlig ikke. Men vi får iallfall henvendelser når det ikke blir tent. Det skjedde et år det var storm, sier Rygvold.

Juletreet ble heller ikke tent i 1970, da det var nasjonal strømkrise.

Bryggene i Trondheim fikk også nylig ny belysning.

Selve monteringen er ifølge Rygvold enkel og grei. De grønne lysrørene monteres på innsiden av vinduene i bygget, og blir stående til 13. dag jul.

En grønn elektrisk jul blir det altså i Trondheim i år også - særlig for folk på sørsida.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå