- Fryktelig stusselig start på konserten

Fullstappet kirke måtte evakuere da brannalarmen gikk.

Ilen kirke måtte evakueres søndag kveld.  Foto: Richard Sagen

Saken oppdateres.

Trøndernes Mandssangforenings adventskonsert i Ilen kirke har blitt arrangert i 24 år. Nummer 25 i rekken fikk en litt smådramatisk og kald start søndag kveld.

Konserten skulle starte klokken 19.00, men allerede klokken 18.30 var kirken stappfull. Klokken 18.45 ble den tom igjen, da brannalarmen ulte i bygget.

Evakuerte bygget

Det førte til at alle i kirken måtte evakuere.

- Dette er en fryktelig stusselig start på konserten. Vi håper folk slipper inn igjen snart, sier Frank Haugan, formann for Trøndernes Mandssangsforening.

Brannvesenet rykket ut til stedet, og en halv time senere kunne folk trekke inn i kirken igjen.

- Etter en kald halvtime utendørs, kan vi endelig få varme oss med flott korsang, sa Haugan til forsamlingen, og ga deretter ordet over til Lars Melbye, som var kveldens konferansier.

- Kommer i julestemning

Haugan forteller at Melbye har et spesielt forholdt til adventskonserten.

- Lars har vært med i koret i over 40 år, og var med å starte adventskonserten for 25 år siden. Da skulle det bare mangle at han var kveldens konferansier, sier Haugan.

Publikum som tok turen til Ilen kirke fikk i tillegg til Trøndernes Mandssangforening høre Sjetnekoret, Ritardando, Sintefkoret, Byåsen Sangkor og Cantilena.

- Forventningen til konserten er at vi klarer å prestere som vi ønsker. Og at publikum synes det vi gjør er stas og kommer i julestemning, sier Haugan.

Etter en halvtime ute i kulda, kunne Cantilena varme opp publikum. 
        
            (Foto: Richard Sagen.)

Etter en halvtime ute i kulda, kunne Cantilena varme opp publikum.  Foto: Richard Sagen.

Frank Haugan, formann for Trøndernes Mandssangsforening måtte evakuere sammen med den fulle kirken da brannalarmen gikk. 

Frank Haugan, formann for Trøndernes Mandssangsforening måtte evakuere sammen med den fulle kirken da brannalarmen gikk. 

På forsiden nå