Kongen i statsråd gikk for lokal kandidat

Trude Vollheim Webb blir ny sjef for Arbeidstilsynet

Trude Vollheim Webb går fra stillingen som sjef for Skatt Midt-Norge til direktør i Arbeidstilsynet. - Vi får en veldig god direktør, sier statsråd Anniken Hauglie.

Trude Vollheim Webb går fra Skatt Midt-Norge til Arbeidstilsynet.  

Saken oppdateres.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie roser den nye sjefen.

- Hun har en veldig relevant og spennende bakgrunn. Hun var med og startet Senter mot arbeidslivskriminalitet, hun kjenner regionen og har gode skussmål. Jeg gleder meg til å få henne på laget, sier Hauglie til adressa.no

Dagens direktør: Vant mye kompetanse ved å flytte til Trondheim

- Spilte det noen rolle at hun bor i regionen?

- Det er bra at hun gjør det. Vi var opptatt at direktøren skulle være fra regionen. Det var for øvrig mange gode lokale søkere. Men Trude Vollheim Webb er først og fremst ansatt fordi hun er dyktig og for sin relevante erfaring. Som sjef for Skatt Midt-Norge er hun leder for nesten like mange som i Arbeidstilsynet. At hun bor i Stjørdal er en tilleggbonus.

Trude Vollheim Webb var ligningssjef i Stjørdal frem til 2007 da hun ble regiondirektør for Skatt Midt-Norge. Hun har en bachelorgrad i økonomi- og maskiningeniør-fagene, og et grunnfag i fysikk. Hun har også en Master i Public Administration. Opprinnelig kommer Webb fra Vestbygd i Lødingen kommune i Nordland.

Den nye direktøren i Arbeidstilsynet tiltrer på nyåret.

LES OGSÅ: Arbeidstilsynet er ikke fornøyd med egen innsats

Stillingen hadde 23 søkere, 16 menn og syv kvinner. Stillingen ble lyst ut i slutten av september, etter at dagens leder Ingrid Finboe Svendsen ble ny ansatt som ny sjef for Thomas Angells stiftelser i Trondheim.

LES OGSÅ: Ber om at Arbeidstilsynet fortsatt skal ledes fra Trondheim

Finboe Svendsen har vært sjef for Arbeidstilsynet siden hovedkontoret ble flyttet fra Oslo til Trondheim i 2006. Det vakte reaksjoner da stillingsutlysningen ikke sa noe om om arbeidssted eller bosted for den nye toppsjefen. Nå har altså Kongen i statsråd ansatt en som allerede bor i Trøndelag.

LES OGSÅ: Slår i bordet mot notorisk skjevfordeling av makt

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie sier hun er glad for å ha Webb «med på laget».  

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie sier hun er glad for å ha Webb «med på laget».  

Ingrid Finboe Svedsen går over i stillingen som sjef for Thomas Angells stiftelser.  

Ingrid Finboe Svedsen går over i stillingen som sjef for Thomas Angells stiftelser.  

På forsiden nå