Risikerer tre års fengsel for å ha kjørt på fotgjenger

En student på 26 år er tiltalt etter at han i november i fjor kjørte på og livstruende skadet en eldre kvinne i et fotgjengerfelt i Kong Øysteins vei i Trondheim.

Farlig vei: Bilføreren som i november i fjor kjørte på og stygt skadet en eldre fotgjenger i fotgjengerfeltet ved Bromstadbuen i Kong Øysteins vei, er tiltalt for å ha forvoldt betydelig skade på en annens kropp eller helse. 

Saken oppdateres.

Den i dag 77-årige kvinnen svevde lenge mellom liv og død på St. Olavs Hospital. Hun skal være påført varige skader.

Det var om ettermiddagen 18. november 2015 at kvinnen var i ferd med å krysse fotgjengerfeltet ved Bromstadbuen, ikke langt unna Plantasjen på Strindheim, da hun ble truffet av en personbil. Tiltalte har forklart i politiavhør at han ikke oppdaget kvinnen før det var for sent.

LES OGSÅ: - Et kjempeproblem i Trondheim

Det var mørkt, men kvinnen skal ha brukt refleks.

Påført betydelig skade

Det er tatt ut tiltale etter straffeloven paragraf 280 for «uaktsomt å ha forvoldt betydelig skade på en annens kropp eller helse». Strafferammen er fengsel inntil tre år. Han er også tiltalt for brudd på vegtrafikklovens bestemmelser om at enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom. Det blir også vurdert tap av førerrett for motorvogn.

Fotgjengeren ble påført bekkenbrudd, lårbensbrudd, overarmsbrudd, ribbensbrudd, blødninger i bakre bukvegg, knusningsskader på lunger, brudd i skallebasis, brudd i 2. nakkevirvel, hjerneblødning og hjernestammeinfarkt som følge av påkjørselen.

Kvinnens bistandsadvokat Erik Widerøe sier hun fortsatt er under rehabilitering. 77-åringen er påført skader som høyst trolig er varige.

LES OGSÅ: Gunnar (87) nær meid ned av bil i fotgjengerfelt

Vil kreve erstatning

- Det vil i samarbeid med forsikringsselskapet bli fremsatt erstatningskrav. Vi vil nå sette oss ned og regne på størrelsen på kravet. Skadene er betydelige, sier Widerøe.

Som det fremgikk av en reportasje i Adresseavisen tirsdag har det på den to km lange strekningen mellom Strindheim og Tyholt skjedd 16 politiregistrerte påkjørsler av fotgjengere i perioden 1995 – 2015. Ti av ulykkene har skjedd siden 2003. Den foreløpig siste ulykken skjedde i november i år.

LES OGSÅ: Syklist i 70-årene påkjørt av bil

Påkjørselen for vel ett år siden regnes som kanskje den alvorligste. Fagleder ved Sentrum politistasjon Frank Nygård sier politiet ikke har lyktes i å oppnå kontakt med mulige vitner til selve påkjørselen. Det var flere i nærheten som raskt oppdaget hva som hadde skjedd. Ulykken skjedde ved 16.30-tiden – midt rushtrafikken. Tilfeldigvis kom flere leger til stede, som befant seg i bilkøen, og disse startet umiddelbart livreddende førstehjelp.

27-åringen må møte i Sør-Trøndelag 7. februar, og tre dager er satt av til rettssaken.

Dårlig opplyst vei

Kong Øysteins vei regnes som en svært trafikkfarlig strekning, uoversiktlig og med mangelfull belysning. Advokat Erik Widerøe sier han som forsvarer har bistått en bilfører som hadde vært involvert i en ulykke.

LES OGSÅ: Eldre mann påkjørt på Valentinlyst

Folk som bor i området, ga etter den alvorlige fotgjengerulykken uttrykk for at de ikke var overrasket. Det hadde vært flere lignende ulykker i Kong Øysteins vei. En bilist fikk førerkortet beslaglagt etter at speilet på bilen hadde truffet en kvinne i et fotgjengerfelt.

På forsiden nå