Flertallet på sju medlemmer forkastet dermed rådmannens innstilling om Moholt.

Tirsdagens vedtak er i samsvar med vedtaket i kultur-, idrett- og friluftslivskomiteen 22. november som mente Rotvoll Øvre er et bedre alternativ enn Moholt Studentby og Dragvoll.

Basseng på Rotvoll øvre

Bassenget skal bygges på Rotvoll øvre, langs grøntaksen mot den eksisterende skoletomten i området.

Rådmannens innvendinger mot Rotvoll var økte infrastrukturkostnader, mindre befolkningskonsentrasjon, dårligere nærhet til offentlige bygg og ikke like god kollektivdekning, innvendinger flertallet i formannskapet ikke tok hensyn til.

I debatten understreket Marek Jasinski (A) at bassenget ikke skal bygges umiddelbart. - Vedtaket gjelder framtidens behov for svømmehall i de østlige bydelene, sa Jasinski, mens Jasinskis partifell Geir Waage, påpekte at nøyaktig plassering i området kan bli gjort senere.

- Ved nøyaktig plassering kan det bli tatt hensyn til nærhet til superbusstraseen i bydelen, mente Waage, som også mente Rotvoll mente var best egnet fordi befolkningsøkningen de neste årene vil være størst i de østlige bydelene.

- Bør unngå bilbasert svømmehall

Elin Marie Andreassen (FrP) støttet rådmannens innstilling fordi "moholt-alternativet er enklest å utnytte og kan realiseres raskest".

- En svømmehall på Moholt har sju skoler innen to kilometers omkrets og har god kollektivdekning. Samtidig er studentene en stor brukergruppe. Rotvoll er ikke noe dårlig alternativ, men er heftet med usikkerhet på grunn av økte kostnader knyttet til infrastruktur, sa Andreassen.

Geirmund Lykke mente et basseng på Rotvoll ville bli bilbasert for mange brukere, "noe man bør unngå i en framtidsrettet by som Trondheim".

- Rotvoll har bare to skoler ligger i nærheten, noe som er en alvorlig ulempe, mente Lykke.

Les også: Flere barn tar privat svømmeundervsining

Prosjektramme 205-210 millioner kroner

Badet har en prosjektramme på 205-210 millioner kroner.

Det er ikke bestemt når bassenget vil bli bygget. Det er ikke satt av midler til bassenget i neste fireårsperiode.

Trondheim kommune har utredet nytt bydelsbasseng øst i Trondheim siden 2014.