Tyver kjører rundt i stjålet kjøreskolebil - politiet vil ha tips

Etter innbruddet på Storm-senteret på Tiller stakk tyvene av med en bil fra kjøreskolen Trafikksikker.no. Siden har de kjørt kjøreskolebilen rundt i Trondheims gater - uten å bli tatt.

Innbrudd: Dette er en av trolig to menn som brøt seg inn på Storm-senteret forrige helg. Etter innbruddet forsvant det en kjøreskolebil fra senteret. 

Saken oppdateres.

- At folk ikke kan la andres eiendeler være i fred! Dette er veldig frustrerende, sier Jan Myrseth, daglig leder for kjøreskolen Trafikksikker.no.

Det var natt til sist lørdag at tyver brøt seg inn på kjøpesenteret Storm på Tiller, via publikumsinngangen i parkeringskjelleren. Trolig var det to menn som var på ferde. Etter å ha kommet seg inn, brøt de kriminelle seg videre inn i en frisørsalong, senterkontoret på senteret samt kjøreskolen til Myrseth.

Manglet logo

- Hos oss brøt de også opp en safe. Der lå det en bilnøkkel som de stjal, sier han.

Brøt opp safe: Etter å ha brutt opp denne safen, fant tyvene nøklene til kjøreskolebilen som deretter ble stjålet. 

 

Bilnøkkelen hørte til en ny Opel som kjøreskolen hadde gått til innkjøp av like før innbruddet. Skolebilen sto parkert i parkeringskjelleren, og ble også tatt av tyvene.

- Det er en splitter ny sølv metallic Opel Astra med dobbelt pedalsett og ekstraspeil. Det er ikke sikkert bilen har disse speilene på nå, fordi de er avtagbare, forklarer Myrseth, og legger til at bilen har registreringsnummer VH 82275.

- Har bilen kjøreskolens logo?

- Nei, den var så ny at vi ikke hadde rukket å sette på det ennå, sier han.

LES OGSÅ: Innbrudd i butikk i Ila

Følger bilen via bompassering

Biltyveriet ble oppdaget mandag denne uken, da den ene kjøreskolelæreren kom på jobb for å ha førerprøve med en elev.

- Heldigvis har vi flere slike biler, og oppkjøringen gikk fint, sier Myrseth.

Håper folk kan følge med: Jan Myrseth, som driver kjøreskolen Trafikksikker.no, håper at folk kan følge litt ekstra med og varsle om det skulle dukke opp en slik Opel Astra i nabolaget. En helt lik bil ble stjålet sist helg, og kjører rundt i Trondheim. Det er en kjøreskolebil med dobbelt pedalsett. 

Etter at kjøreskolebilen forsvant, har den kjørt rundt i Trondheims gater. Det viser bompasseringene.

- Vi vet hvor og når bilen passerer, sier Myrseth, som holder politiet informert om dette.

Bilen har vært innom både Torbjørn Bratts vei, Gamle Oslovei, Byåsveien, Haakon VIIs gate og på Klett, men foreløpig er ikke tyvene tatt. Det er politiet på Heimdal som etterforsker innbruddet og biltyveriet.

Utsatt for tyveri: Jan Myrseth er daglig leder for kjøreskolen Trafikksikker.no og ble forrige helg frastjålet en av sine kjøreskolebiler. - At folk ikke kan la andres eiendeler være i fred! Dette er veldig frustrerende, sier han. 

LES OGSÅ: - De har forsynt seg med bager og fylt dem med merkevarer

- Slo ut kameraovervåkning

- Patruljene våre er informert om den stjålne bilen og følger med. Jeg skjønner at det er irriterende for fornærmede at bilen kjører rundt uten at noen blir tatt, men det er ikke så mye vi får gjort med denne saken før gjerningspersonene gjør nye brekk eller andre ulovlige ting. Vi har retningslinjer som gjør at vi må prioritere andre saker foran denne, sier etterforskningsleder Geir Bakkhaug ved Heimdal politistasjon.

Han legger imidlertid til: - Vi er interessert i tips og vil gjerne ha mest mulig hjelp fra publikum i denne saken.

Også Jan Myrseth håper at folk kan følge litt ekstra med om det skulle dukke opp en ny Opel Astra i nabolaget.

- Ser man en slik bil med dobbelt pedalsett, så ta gjerne kontakt. Byens parkeringsvakter og taxisentraler er også orientert om tyveriet, sier han.

Slo ut kameraovervåkning: Da tyvene brøt seg inn på Storm-senteret natt til lørdag, slo de ut kameraovervåkningen ved å fjerne harddisken på senterkontoret, opplyser Jan Myrseth, som driver kjøreskolen Trafikksikker.no ved senteret. Bilder av tyvene ble likevel fanget av andre overvåkningskameraer som butikker ved senteret har installert. 

 

Da tyvene slo til ved Storm-senteret natt til lørdag, slo de ut kameraovervåkningen ved å fjerne harddisken på senterkontoret opplyser Myrseth. Andre butikker ved senteret hadde imidlertid egen kameraovervåkning som politiet har sikret seg film fra. Adresseavisen har også fått tilgang til to bilder fra overvåkningskameraene - som trolig viser to ulike menn.

- På videoene ser vi at tyvene tok seg god tid. Det virket som de var godt vant, sier Myrseth.

På forsiden nå