Etter fem dager på rømmen, fant terrieren «Bjarne» veien tilbake til sivilisasjonen onsdag. Det var en nabo til parkeringsplassen ved Tjønnstuggu i Reppesmarka - utgangspunktet for turen lørdag - som hørte en hund pipe utenfor huset.

Tynn og sliten

- Via sosiale medier og Adresseavisen hadde mannen fått meg seg leteaksjonen etter «Bjarne». Han tok derfor hunden med seg inn og ringte oss straks. Pappa og jeg var i marka og lette etter ham da vi ble oppringt. Vi løp ned til huset så kjapt vi kunne. Vi ble kjempeglade, men var samtidig forberedt at det kunne dreie seg om en annen hund, sier Ida Regine Hvidsten til Adresseavisen bare en halvtime etter at hunden hadde kommet til rette onsdag kveld.

Men det viste seg at hunden var savnede «Bjarne», og Hvidsten kunne ta med seg en glad, men tynn og sliten hund hjem.

- Han er veldig sliten og litt sky, han vil bare ligge og slappe av nå, forteller Hvidsten.

Rørt over hjelp og støtte

Det var foreldrene hennes som var ute på tur med hunden da den forsvant lørdag. På vei ned fra utkikkspunktet Solemsvåttan ved Reppe lot de ham gå uten bånd for første gang på en stund, og da de omtrent halvveis på turen ned snudde seg for å sette på hunden båndet igjen var han borte. Siden har både venner og naboer, samt en sporingshund søkt etter den fire år gamle cairn terrieren både i Malvikmarka og i området rundt Jonsvatnet.

- Over tretti personer har hjulpet oss med å lete, og det har vært et kjempeengasjement på Facebook. Vi er rørte og overveldet over støtten fra kjente og ukjente, sier Ida Regine Hvidsten.

- Trodde dere at «Bjarne» skulle komme til rette i live?

- Ja, enn så lenge han ikke hadde skadet seg alvorlig var vi ganske sikre på at han skulle overleve en del døgn i marka. Det er mildt ute og nok nedbør til at han får i seg nok væske. Han er dessuten i god fysiske form og har tykk pels.

Heretter må «Bjarne» belage seg på turer i bånd, og matmor vurderer et halsbånd med GPS-sporing.

Ida Regine Hvidsten (til venstre) og mamma Heidi Tamlag Hvidsten er overlykkelige over å få «Bjarne» hjem. Foto: Privat