- Det er helt forferdelig når hunden din forsvinner. Du går og tenker på hvordan hun har det. Fryser hun? Er hun sulten? Er hun i det hele tatt i live? Hun er babyen min, selv om hun er en hund, sier matmor Anne Marit Johansen.

- Enestående

«Borghild», en ett år gammel tispe av typen Schitzu, forsvant fra gården ved Movoll på Jonsvatnet lørdag morgen. Den lille gårdshunden løper fritt og har aldri tidligere stukket av. Likevel var hun plutselig borte, men ble observert ved Engelsåsveien en time senere. Ved 15-tiden var det noen forbipasserende ved Roklubben som prøvde å lokke på hunden. Men «Borghild» ble redd og løp over isen. Sist noen så den lille hunden, var ved en gård på Jonsborg.

Johansen og samboeren har benyttet sporhund i søket, i tillegg har en haug med ukjente hundevenner hjulpet til i letingen.

- Det er helt enestående at totalt ukjente folk hjelper til med å lete. Noen leter til og med midt på natta. Engasjementet er helt fantastisk og man føler seg mindre alene, sier Anne Marit Johansen.

I kontakt med synske

Siden «Borghild» forsvant har hun kun vært på jobb på morgenen. Resten av dagen og kvelden har hun brukt til å lete.

- Jeg har også hatt kontakt med flere synske, men de har bare ført oss i ulike retninger.

Johansen har også hatt kontakt med eierne av terrieren «Bjarne» som onsdag kom til rette etter å ha vært på rømmen i Malvikmarka siden lørdag.

- Det er helt fantastisk at terrieren kom til rette. Nå håper jeg inderlig at vi også finner «Borghild». Først da kan det bli jul.

Hvis du har sett «Borghild», kan du ringe Johansen på 980 45 004.

- Jeg leter fra 09.00 om morgenen til 24.00 om kvelden. Mange har hjulpet meg i letingen, men jeg håper enda flere vil bidra. Det er nå meldt snø og kaldt fremover, så det begynner og haste, sier Johansen.