- Vi avdekket at det foregikk prostitusjon i en leilighet i byen, og ga muntlig og skriftlig beskjed til utleieren om å avslutte leieforholdet, sier Arild Hopsø, fagleder for menneskehandelgruppen ved Trøndelag politidistrikt.

Det skal imidlertid ikke ha skjedd.

Nekter skyld

- Politiet mener at han fortsatte utleien, selv om han visste at det foregikk prostitusjon. Derfor er det nå tatt ut tiltale, sier Hopsø.

I tiltalen går det frem at politiet skal ha sendt mannen fra en Sør-Trøndelag et brev og informert om sexsalget i september.

- Hvor omfattende skal prostitusjonsvirksomheten vært?

- Vi mener det har vært flere prostituerte i leiligheten over lengre tid, sier Hopsø, og legger til at politiet ble kjent med at dette skjedde via åpne kilder samt gjennom oppsøkende virksomhet.

- Hvordan stiller mannen seg til tiltalen?

- Han er avhørt og følger oss på realitetene i saken, men erkjenner ikke straffskyld, sier Hopsø.

Annen halliksak utsatt

Advokat Ida Andenæs er den halliktiltalte mannens forsvarer. Hun opplyser at hun foreløpig ikke kan uttale seg om saken.

Advokat Ida Andenæs forsvarer den halliksiktede mannen fra Sør-Trøndelag.

Straffesaken er berammet 16. januar.

Menneskehandelgruppen ved Trøndelag politidistrikt har i 2016 også etterforsket en annen halliksak, som nå er påtaleavgjort.

Det var 5. april at en vestlending (64) ble pågrepet og siktet for hallikvirksomhet. Politiet oppsøkte deretter flere leiligheter i Trondheim og Bergen hvor det ble foretatt ransaking og gjort beslag. 64-åringen er siktet for utleie av flere leiligheter til prostitusjonsvirksomhet i Trondheim, Bergen og Oslo.

Straffesaken mot mannen var berammet i Bergen tingrett tidligere i desember, men ble utsatt.