Trondheim blir julehavn for Hurtigruten

Uvær på Vestlandet setter en stopper for Hurtigruten, og flere skip blir liggende i Trondheim i julen.

«MS Trollfjord» skulle etter planen seile sørover til Bergen torsdag, men nå blir skipet sammen med flere andre skip i Hurtigruten liggende i Trondheim som følge av dårlig vær på Vestlandet. I romjulen går de nordover som planlagt. 

Saken oppdateres.

Det er ekstremt dårlig vær på Vestlandet, og meteorologene varsler full storm andre juledag både på Vestlandet og østafjells. Kapteinene ved Hurtigruteskipene tar derfor ingen sjanser når det kommer til sikkerheten, og skipene som skulle gå langs kysten både sørgående og nordgående mellom Trondheim og Bergen er innstilt.

LES: Ekstremvær på Vestlandet stopper Hurtigruten

Nordover som planlagt

Nå blir skipene «MS Trollfjord», «MS Kong Harald» og «MS Spitsbergen» liggende i Trondheim i julen. «MS Lofoten» blir liggende i Kristiansund. Hvis været tillater det, går «Trollfjord» nordover som planlagt 25. desember, «MS Kong Harald» går nordover 26. desember, «MS Spitsbergen» går nordover 28. desember, mens «MS Lofoten» seiler nordover fra Kristiansund 26. desember, melder Hurtigruten i en pressemelding.

- Det blir jul

Kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten innrømmer at innstillingene skjer på et uheldig tidspunkt.

- Noen skal hjem til jul, andre har planlagt å tilbringe julen om bord hos oss. Men etter å ha seilt langs kysten i snart 125 år, er det to ting vi har lært: Akkurat været er det lite vi kan gjøre med, og med været tar vi ingen sjanser, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten.

Han lover likevel skikkelig julefeiring om bord.

- Selv om julefeiringen skjer på litt andre steder enn vi hadde planlagt, så blir det jul, sier Ege.

Ege sier de har jobbet på spreng for å få varslet alle passasjerer, samt sørge for annen transport.

På forsiden nå