2000 passasjerer ble berørt

Været førte til en usedvanlig hektisk julehelg for både passasjerer og ansatte i Hurtigruten.

MS Spitsbergen lå ved kai i Ila i julehelgen.   Foto: Kristin Slotterøy

Saken oppdateres.

I julehelgen lå hele tre hurtigruteskip værfaste i Trondheim. Det var MS Trollfjord, MS Kong Harald og MS Spitsbergen. I tillegg ble MS Lofoten liggende i Kristiansund.

- Vi er veldig godt vant til at været påvirker våre ruter, men at tre skip ligger værfast i Trondheim samtidig tror jeg ikke har skjedd så mange ganger, sier kommunikasjonsdirektør i Hurtigruten, Anne Marit Bjørnflaten.

LES OGSÅ: Ekstremvær på Vestlandet stopper Hurtigruten

Stor operasjon

I alt ble cirka 2000 personer berørt av kanselleringene i julehelgen. Både busser, rutefly og seks charterfly ble benyttet for å løse logistikkproblemene som oppstod.

Passasjerer fra MS Trollfjord ble sendt med charterfly fra Værnes til Bergen lille julaften.   Foto: Frank Lervik

- Det var en stor logistisk operasjon der vi var avhengig av mange andre selskaper. At dette skjedde i julehelgen gjorde det ikke enklere. Men vi opplevde at både ansatte hos oss og andre leverandører virkelig stod på natt og dag for å få dette til på en best mulig måte. Heldigvis holdt uværet seg på Vestlandet så trafikken nordover gikk nesten som normalt, forteller Bjørnflaten.

- Hvor mye har denne spesielle julehelgen kostet dere i ekstra utgifter?

- Det har vi ikke noen oversikt over enda, men det er klart det vil koste litt. Fokuset vårt har imidlertid vært å finne gode løsninger for passasjerene. De aller fleste av dem har nok hatt en god jul, tross alt, tror kommunikasjonsdirektøren.

Kommunikasjonsdirektør i Hurtigruten Anne Marit Bjørnflaten forteller at situasjonen nå har normalisert seg for alle de elleve hurtigruteskipene.   Foto: Ørjan Bertelsen

LES OGSÅ: Varsler full vestlig storm i Trøndelag natt til nyttårsaften

Nye utfordringer venter

Nå har situasjonen normalisert seg og alle skip går per i dag upåvirket av været. Det varslede uværet i nyttårshelgen kan imidlertid føre til nye utfordringer.

- Foreløpig er det ingen kanselleringer, men vi vurderer situasjonen fortløpende. Noen kanselleringer av enkelthavner kan nok forekomme om det ikke er forsvarlig å legge til, avslutter Bjørnflaten. 

denne siden kan du følge alle hurtigruteskipene langs kysten.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

På forsiden nå