Stjålet kjøreskolebil funnet ramponert - pågrep gjengangerkriminell

39-åringen ble tatt i forbindelse med de mange bod-tyveriene i Trondheim. I avhør erkjente han å stå bak innbruddet på kjøpesenteret Storm, hvor en splitter ny kjøreskolebil forsvant.

På verksted: Da den stjålne kjøreskolebilen ble funnet var blant annet sikringer og releer plukket av bilen og lå i den ene setet. Nå står bilen på verksted. 

Saken oppdateres.

- Bilen er ramponert. Det er helt ufattelig at det går an å behandle en ny bil på denne måten. Den er ikke brukt, men forbrukt. Den ser gammel og utslitt ut. Det er bare taket på utsiden som ikke er skadd, sier Jan Myrseth, daglig leder for kjøreskolen Trafikksikker.no.

Hensatt: kjøreskolebilen ble funnet hensatt på Byåsen 26. desember. Her vises en bulk over den ene hjulbuen. 

 

Brukte spikermatte

Det var natt til 10. desember at tyver brøt seg inn på kjøpesenteret Storm på Tiller, via publikumsinngangen i parkeringskjelleren. Trolig var det to menn som var på ferde. Etter å ha kommet seg inn, brøt de kriminelle seg videre inn i en frisørsalong, senterkontoret på senteret samt kjøreskolen til Myrseth. I en safe hos kjøreskolen lå nøkkelen til en ny Opel som de hadde gått til innkjøp av like før innbruddet. Nøklene forsvant og skolebilen som sto parkert i parkeringskjelleren ble stjålet.

Innbrudd: Dette er en av trolig to menn som brøt seg inn på Storm-senteret før jul. Etter innbruddet forsvant det en kjøreskolebil fra senteret. Nå har en 39-åring erkjent innbrudd og biltyveri. 

 

Etter at kjøreskolebilen forsvant, har den kjørt rundt i Trondheims gater. Det viser bompasseringene Myrseth har fulgt med på. 25. desember var imidlertid politiet i Trøndelag nære ved å stoppe bilen.

- Politiet var da på hjul etter bilen og det ble brukt stopsticks, men den lurte seg unna, sier etterforskningsleder Geir Bakkhaug ved Heimdal politistasjon.

Dagen etter ble kjøreskolebilen funnet hensatt på Byåsen.

Reagerer: - Det er helt ufattelig at det går an å behandle en ny bil på denne måten, sier Jan Myrseth, daglig leder for kjøreskolen Trafikksikker.no. Her vises en av flere skader på bilen. 

 

- Bilen har bulker og striper, det er fotmerker i taket og gummilistene henger og dingler. Vi har forsikringen i orden, så nå blir den reparert, sier Myrseth.

Han takker alle som har engasjert seg i jakten på kjøreskolebilen etter at Adresseavisen omtalte tyveriet rett før jul.

Fant våpen

Politiet oppklarte biltyveriet da 39-åringen ble pågrepet i forbindelse med etterforskningen av de mange bod-tyveriene i Byåsen-området som Adresseavisen skrev om i romjula. Han ble innbrakt sammen med fire andre personer.

Beslag: Krimvaktleder Roar Jenssen står her med gjenstander som politiet beslagla i en leilighet på Byåsen og en leilighet på Tiller i romjula. Fem personer ble pågrepet i forbindelse med beslagene.  Foto: Espen Bakken

 

- I avhør erkjente han tyveriet av kjøreskolebilen samt innbruddet ved Storm-senteret, sier Bakkhaug, og legger til:

- Vi har sterke mistanker om at mannen også har vært med på bod-tyverier, men det gjenstår fortsatt etterforskning rundt disse sakene.

Politiadvokat Maria Evenseth ved Trøndelag politidistrikt opplyser at 39-åringen oppbevarte tre våpen, sykler og store mengder klær da politiet slo til.

Lå igjen: En kikkert var noe av den som lå inne i bilen da den ble funnet. 

 

- Han er siktet for heleri i forbindelse med bodinnbruddene, sier politijuristen.

Advokat Tone Nilsen Skålevik, 39-åringens forsvarer, opplyser at klienten nekter for å ha noe med disse innbruddene å gjøre.

LES OGSÅ: Innbrudd i 40 boder på Selsbakk og Byåsen

Varetektsfengslet

30. desember ble han fremstilt for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett. Ifølge kjennelsen har 39-åringen erkjent en hel rekke tyverier i september samt fire grove tyverier i løpet av kvelden 12. november. Totalt er mannen domfelt 15 ganger tidligere - siste gang 15. april. De fleste domfellelsene omhandler vinnings- og narkotikalovbrudd.

Retten mener gjentagelsesfaren er betydelig og varetektsfengslet 39-åringen i fire uker.

De fire andre personene som ble pågrepet samtidig som den nå fengslede mannen, er løslatt.

- Vi etterforsker fortsatt for å finne ut om de har hatt noen rolle i forbindelse med tyveriene, sier Bakkhaug.

LES OGSÅ: Dette tyvegodset mistenker politiet er fra innbruddene i Trondheim

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

På forsiden nå