Like før jul følte en sushirestaurant-eier i Trondheim seg lurt av en mann som utga seg for å være frivillig i Kreftforeningen. Mannen mottok mat for to tusen kroner fra restauranten.

- Ikke tilknyttet oss

Maten skulle, ifølge mannen, serveres på et arrangement for kreftsyke og pårørende, men havnet i stedet på bordet i et privat bursdagsselskap. Etter at saken ble kjent har Kreftforeningen i Midt-Norge undersøkt saken nærmere.

- Vi vet nå med sikkerhet at denne personen ikke er tilknyttet oss på noen måte, sier distriktssjef i Kreftforeningen Midt-Norge, Eva Faanes.

Viktig for troverdigheten

Hun ser svært alvorlig på at noen utgir seg for å representere Kreftforeningen for egen vinning. Når de møter mannen i konfliktrådet i neste uke, håper de å komme til bunns i saken.

- For oss er det viktig å vise folk at vi tar slike saker veldig alvorlig. Vi håper konfliktrådet kan hjelpe oss med å finne ut hva som egentlig har skjedd. Vi har fortsatt grunn til å tro at navnet vårt er blitt misbrukt. Det er så mange som engasjerer seg i kreftsaken, som gjør en god jobb for oss og som gir oss penger. De skal kunne stole på at pengene går dit de skal, sier Faanes.

Mannen påstod overfor restaurant-eieren at han hadde et samarbeid med Kreftforeningen og St. Olavs Hospital da han fikk sponset sushi for to tusen kroner. Foto: Frank Lervik

Sjelden sak

For en tid tilbake ble flere falske bøssebærere tatt i Trøndelag. Også de ga seg ut for å representere Kreftforeningen. Distriktssjefen presiserer at de svært sjelden opplever slike svindelsaker.

Mannen som brukte Kreftforeningens navn har i ettertid betalt restauranten for maten. Han har også vært innom Kreftforeningens lokaler.

- Ja, vi har snakket med han. Han tok faktisk kontakt med oss, og det synes vi er positivt. Nå er vi klare for en mer oppklarende dialog i konfliktrådet, avslutter Faanes.

Mannen bekrefter overfor Adresseavisen at han vil møte i konfliktrådet, men har ingen kommentarer utover det.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.