Mandag kom Jarl Kristian Røbech hjem fra skitur rundt Kyvatnet i Trondheim. Han hadde vært ute på tur med barn.

- Vi så over 30 hundebæsj bare på den lille turen rundt Kyvatnet. Det var lite hyggelig å prøve å styre ungene rundt slik at de ikke gikk oppe i dette. Det er heslig og det er uhygienisk. Som hundeeier skjemmes jeg over at folk ikke tar opp dritten etter dyrene sine. Og da vi kom nesten frem til parkeringsplassen, så vi flust med poser som inneholdt hundedritt liggende strødd utover, sier Røbech.

Les også: Flere poser med hundebæsj dumpet i splitter ny fellesgrill

Han satte seg umiddelbart ned og skrev et innlegg på Facebook-gruppa «Hund i Trondheim».

- Gir oss dårlig rykte

Adresseavisen var innom området tirsdag. Både hester og hunder hadde gjort fra seg i skiløypa der Røbech gikk på ski. Dette er en del av skiløypa som går fra Havstad og opp i Bymarka. En strekning av denne går langs Kyvatnet.

Her møtte vi Trude Søreng, som bruker området flere ganger sammen med den Dansk-svenske gårdshunden «Niels».

Les også: - Du må se ned hele tiden for å ikke gå i hundedritt

- Jeg har ikke reagert på at det er spesielt mye hundebæsj rundt omkring her, men noe er det, og jeg synes det er trist at noen hundeeiere gir oss andre hundeeiere et dårlig rykte. Hestskiten som blir liggende her irriterer meg også. Dette fordi hundene spiser den. Likevel mener jeg at hestskit er noe vi må akseptere og den er i hvert fall tørr. Det er ikke så lett for hesteeierne å skulle ta med seg de svære rukene. Vi bør i en by og må ta hensyn til hverandre, sier Søreng.

Les også: - Vi tråkker rundt i klyser av hundedritt

- Avfallsdunker

Bæsj i skiløypa: Vinterstid går det skiløype rundt en del av Kyvatnet. Her ligger det flere hundelorter da en del hundeiere ikke tar opp etter at dyrene har gjort fra seg.

Hun synes kommunen kunne tilrettelagt mer for hundeeierne i form av søppelbøtter til å kaste fra seg posene med hundebæsj.

- Det er mange dårlige hundeeiere, og de kunne kanskje blitt hjulpet på vei med flere avfallsdunker rundt omkring langs stiene.

- Mangel på respekt

Jarl Kristian Røbech er kompromissløs:

- Det tar ti minutter å gå rundt Kyvatnet. På parkeringsplassen står det en stor søppelbøtte. Det må gå an å ta med seg posen dit og kaste den. Jeg ønsket å provosere, men det er kanskje tvilsomt at de som er med i den facebookgruppa hvor jeg skrev innlegget er av den typen som ikke tar opp etter seg. Det er for galt at man skal prøve å lære opp voksne folk, men jeg tør å si dette fordi jeg er hundeeier selv. Jeg er irritert og at folk ikke er bedre til å ta opp etter hundene sine er rett og lett mangel på respekt for andre folk, sier Røbech.

Les også: Året var 1975, og Trondheim hadde løshundplage

- Jeg er irritert og det at folk ikke er bedre til å ta opp etter hundene sine er rett og lett mangel på respekt for andre folk, sier Jarl Kristian Røbech. Foto: Øyvind Lein/privat