I august dukket det opp en ny pub i utestedet «Familiens» gamle lokaler i Dronningens gate i Trondheim. Navnet på puben er «Cock & Balls». Både på engelsk og norsk kan pubnavnet ha flere betydninger. For eksempel «Hane og baller» eller «Det mannlige kjønnsorgan med tilbehør».

Mange negative reaksjoner

Etter et halvt års drift har driverne av puben nå funnet ut at navnet kan virke frastøtende på enkelte kundegrupper.

- Siden oppstarten har vi fått mange tilbakemeldinger på navnet. De fleste er positive, men andelen negative reaksjoner er så stor at vi føler det er riktig å bytte navn, sier daglig leder, Marcin Michal Wujczak.

25 sykepleiere snudde i døra

Det er spesielt når folk kommer i større grupper at navnet på puben kan bli avgjørende for om de går inn eller forbi.

- Vi hadde en gruppe med 25 sykepleiere her som skulle ha lønningspils og burger. Fire av dem reagerte negativt på navnet og da gikk alle. Slikt er selvfølgelig ikke bra for butikken, sier pub-eier Christopher Vrioni.

Var ment som humor

Inntrykket pubdriverne har er at de fleste menn synes navnet er greit. Det er damene som reagerer. Det var Vrioni selv som kom på navnet «Cock & Balls». Nå innser han at det kanskje ikke var en fulltreffer.

- Det var ment som et humoristisk navn, som skulle gi inntrykk av et sted der man har det morsomt. På logoen har vi navnet, en hane med boksehansker og to fotballer. Jeg trodde ikke det kunne støte noen, men der tok jeg nok feil. Vi håper og tror at et navneskifte kan tiltrekke flere kunder, sier pub-eieren, som også er medeier i Super Hero Burger.

Synes du «Cock & Balls» er et greit navn på en pub? Ja Nei Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Synes du «Cock & Balls» er et greit navn på en pub? Ja 66% Nei 34% Du har allerede stemt 10409 stemmer

«Tit &Tat»?

Puben har nå lansert en navnekonkurranse på Facebook. Her er noen av forslagene som har kommet så langt:

«Tit &Tat» - «Chick's n Dick's» - «The rear entrance» - «The Bar Previously Known As Familien» - «Super Hero Sportsbar» - «RIP Liverpool» - «The Drunken Monkey» - «The Double Dribble»

- Det har kommet noen gode forslag, men vi er ikke fornøyd ennå. Det viktigste med det nye navnet er at det må være morsomt, men samtidig nøytralt. Men i disse tider kan det være vanskelig å være morsom uten å fornærme noen. Folk har litt lett for å bli krenket, synes Vrioni.

Slik ser logoen til sportspuben «Cock & Balls» i Dronningens gate i Trondheim ut i dag. Foto: Frank Lervik

Alt blir som før

I løpet av mars skal det avgjøres hva det nye navnet blir. Resten av puben forblir uforandret.

- Vi har mange trofaste kunder og de skal få det samme som før. Vi endrer navnet og logoen, også skal vi oppgradere menyen. Ellers blir alt ved det gode gamle, lover daglig leder Wujczak.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.