Ulovlig Ikea-trend har nådd Norge

- Vi kan ikke garantere for sikkerheten.

Nattebesøk: Ikeas varehus rundt om i verden opplever ubudne overnattingsgjester.  Foto: Vegard Eggen

Saken oppdateres.

To 19-åringer ble natt til lørdag pågrepet av politiet i Stavanger for å ha ha overnattet inne på Ikea Forus melder NTB. Via Facebook sendte ungdommene video direkte fra varehuset.

- Dette er det første tilfellet vi registrerer av personer som har overnattet inne på et av våre varehus i Norge, sier Kristian Willianger, kommunikasjonsrådgiver i Ikea.

LES OGSÅ: Ikea utvider igjen på Tunga

Kan være farlig

- Å bli igjen på varehusene etter stengetid er ulovlig, men vi er først og fremst opptatt av at dette kan være farlig. Under åpningstider har vi beredskap i tilfelle noe skulle skje. Derimot kan vi ikke garantere for sikkerheten når varehusene er låst.

LES OGSÅ: Dette skjer med de gamle klærne dine

Skal skjerpe rutinene

Willanger forteller at størrelsen på varehusene byr på utfordringer for de ansatte.

- Hvert varehus har omtrent 40 000 kvadratmeter og vi gjør vårt beste for å sjekke at det ikke er noen igjen når vi låser. Men med så stort areal er det vanskelig å sjekke hver eneste lille del av byggene. Hvis man på død og liv ønsker å gjemme seg, så klarer man det.

Willanger sier varehuskjeden nå vil skjerpe sikkerhetsrutinene sine som følge av de uønskede overnattingsgjestene.

- Vi tror ikke dette vil bli en trend i Norge, men vi vil likevel gjennomføre tiltak som skal bidra til å forhindre at slike tilfeller forekommer.

LES OGSÅ: Ikea-batteri eksploderte

Frykter at det skjer i Trondheim

Randi Balstad Schjetne, varehussjef på Ikea Leangen, sier hun er redd for at trøndere vil gjennomføre lignende stunt

- Vi frykter jo at det skal skje. Varehuset er ikke bygd for at personer skal være der over natten, så vi ønsker absolutt ikke overnatting på varehuset.

Schjetne sier hun tror det er eventyrlyst som driver ungdom til å ta en natt på Ikea.

- Noen synes nok det ligger en spenning i det å overnatte på et slikt sted, men vi oppfordrer heller alle til å besøke oss på dagtid.

Overnattingstrenden skal ha startet med at to belgiske gutter dokumenterte et opphold på et Ikea-varehus ved å publisere en video på YouTube som nå har over 2,5 millioner visninger.

LES OGSÅ: Maja (8) og John (5) er Trøndelags første Ikea-designere

Fraråder: Kristian Willianger, kommunikasjonsrådgiver i Ikea, tror ikke overnattingstrenden får fotfeste i Norge, men fraråder likevel ungdom til å gjennomføre ulovlige overnattinger på varehusene. 
    
      (Foto: IKEA)

Fraråder: Kristian Willianger, kommunikasjonsrådgiver i Ikea, tror ikke overnattingstrenden får fotfeste i Norge, men fraråder likevel ungdom til å gjennomføre ulovlige overnattinger på varehusene.  Foto: IKEA

Uhyggelig: Varehussjefen på Ikea Leangen, Randi Balstad Schjetne, liker ikke trenden som nå brer seg blant ungdom. 
    
      (Foto: Jens Petter Søraa )

Uhyggelig: Varehussjefen på Ikea Leangen, Randi Balstad Schjetne, liker ikke trenden som nå brer seg blant ungdom.  Foto: Jens Petter Søraa

På forsiden nå