Etter å ha hatt hovedkontor i Silicon Valley i 2016, har Gobi nå flyttet hovedaktivitetene til Norge og i forrige uke åpnet de sitt nye kontor i Oslo.

- Vi hadde store tech-selskaper som ønsket å kapre de ansatte, og vi kan ikke konkurrere mot de som gir startlønn på over en million kroner, forklarer Kristoffer Lande (22) som er administerende direktør og medgründer i Gobi.

Verdsettes til 124 millioner

Gobi har hentet 4 millioner i en ny emisjon, og ifølge Lande verdsettes de nå til over 124 millioner. Hver måned det siste året, har de hatt en jevn brukervekst på tre til sju tusen.  Funksjonalitet som «interaktive stickers» skal gjøre at de sikrer seg enda flere brukere.  Linker og avstemninger legges nå direkte i bildene dine.

- Det betyr at man kan engasjere hverandre på en helt annen måte og enkelt få reaksjoner på det man lurer på, sier Lande.

Klistermerker på dine bilder: "Interaktive stickers" kaller de det, og det skal gjøre det enda lettere for brukere av appen å engasjere seg og fortelle hva de mener. Foto: PRIVAT

Han håper det skal løfte brukeropplevelsen og gjøre at Gobi skiller seg ut fra konkurrenter som gigantene Snapchat og Facebook.

Med mål om å kutte i antall operasjoner som skal til i en meningsutveksling inne i appen, har Gobi plassert de «interaktive klistermerkene» oppå meldingene som utveksles.

- Da er det bare for andre å trykke på dem, ett enkelt steg, og det er nettopp det som er målet vårt å gjøre dette så enkelt som mulig for de som bruker appen vår.

All utvikling skjer in-house, og fra en idé kommer på bordet skal det ikke gå mer enn én måned før den nye funksjonaliteten rulles ut. Firmaet teller 10 fulltids- og deltidsansatte fordelt på Oslo, Silicon Valley, London og Lund i Sverige.

Northug og Witzøe på eiersiden

Adressa.no og trdby.no har tidligere skrevet om at Petter Northug og Gustav Magnar Witzøe gikk inn på eiersiden.

- Vi har nå fått hentet fire millioner  i en ny emisjon og den friske kapitalen kommer godt med når vi nå skal gå inn i nye markeder.

Ifølge Kristoffer Lande kommer den nye kapitalen blant annet fra Angel Challenge AS og ASEO AS ved Johan Odvar Odfjell.

Gobi-grunnleggerne foran Gløshaugen og NTNU: Fra venstre: Morten Stulen, Kristoffer Lande (på taket), Andreas Øgaard, Lars Erik Fagernæs og Kristian Rekstad Foto: PRIVAT