- Vi fikk en bekreftelse fra Kirkerådet i ettermiddag, forteller prest Lars Sperre, Ilen, en av initiativtagerne til å få nominert en ekstra kandidat utover de fire som ble nominert av Nidaros bispedømmeråd 1. mars.

I alt 157 stemmeberettigede personer fra bispedømmet i menighetsråd og/eller prester, vigslede kateketer, diakoner og kantorer, fra ni ulike prostier, støtter Thomassens kandidatur, mens kravet er 100 personer fra minimum tre prostier.

Prost i Orkdal

Dagfinn Thomassen er opprinnelig fra Kristiansand, men har tilbrakt hele sin prestetid i Nidaros bispedømme og har vært prest i Flatanger, Kolvereid, Byneset - Leinstrand og prost i Namdal prosti og Orkdal prosti.

De fire øvrige bispekandidatene som ble nominert av Nidaros bispedømmeråd 1. mars er prost Nils Åge Aune, Sør-Innherrad, prost Herborg Oline Finnset, Strinda, prost Ragnhild Jepsen, Nidaros og prost Kristine Sandmæl, Lofoten.

Omfattende avstemningsrunde

Fra 21. mars til 20. april skal menighetsråd, prester, vigslede kateketer, diakoner og kantorer i bispedømmet avgi stemme i bispevalget i Nidaros. Alle proster i de øvrige bispedømmene samt teologiske professorer og ledere av praktisk-teologiske utdanninger deltar også i avstemningen.

I neste avstemningsrunde skal alle biskopene og Nidaros bispedømmeråd gi sine anbefalinger til Kirkerådet som er tilsettingsorgan. På Kirkerådets møte 12.-14. juni i Trondheim, tilsettes en av de tre kandidatene som totalt har fått flest stemmer.