Fredag vedtas anmeldelse i Kystad-saken

Rådmannen i Trondheim har utarbeidet forslag til ordlyd i anmeldelse i Kystadsaken.

Kystad. Det er denne eiendommen på Byåsen i Trondheim Staurs Rune Olsø skulle bistå med å få regulert til boligområde.  Foto: Håvard Jensen, Håvard Haugseth Jensen

Saken oppdateres.

Det ekstraordinære formannskapet starter klokka 09.00. Behandlingen gjelder om Trondheim kommune formelt skal anmelde Rune Olsø for mulig brudd på straffelovens paragraf 276 om påvirkningshandel i Kystadsaken.

Her kan du lese forslaget til anmeldelse

Kontrollkomiteen

Bakgrunnen for at saken kommer opp i formannskapet, er et vedtak i kontrollkomiteen forrige tirsdag. Der gikk et flertall inn for å anbefale formannskapet å politianmelde saken. Arbeiderpartiets to medlemmer av kontrollkomiteen gikk imidlertid imot anbefalingen. Dagen etter viste Adresseavisens ringerunde at alle i formannskapet gikk inn for anmeldelse, og senere på dagen ble det bestemt at også Ap står bak en anmeldelse.

LES OGSÅ: Dette er Kystad-saken i korte trekk - og dens konsekvenser

- Det handler om at vi samlet i det politiske landskapet i Trondheim bidrar til åpenhet og få en gjennomgang av den krevende jussen. Da er vi enige om at det er klokest å anmelde, sa Rita Ottervik til Adresseavisen.

Adresseavisen har i en rekke artikler den siste måneden rettet søkelyset mot den såkalte Kystad-avtalen, der Ap-politiker og Staur-rådgiver Rune Olsø skulle bistå med å få omregulert et grøntområde i Trondheim. Avtalen var verdt seks millioner kroner. Kommuneadvokatens vurdering er at det ikke kan utelukkes at Olsø gjennom Kystad-avtalen og i sin rolle Staur Holding AS har overtrådt straffebestemmelsene om påvirkningshandel.

På forsiden nå