I 12.00-tiden torsdag ble flere bilister som var på vei sørover ut av Trondheim oppmerksom på en bil som kom mot dem i feil kjørebane på E6 ikke langt fra den nye brannstasjonen på Sluppen.

- Klokken 12.08 fikk vi melding om at en bil var på vei mot byen i feil kjøreretning, sier operasjonsleder Arnt Harald Aaslund ved Trøndelag politidistrikt.

Førerkort beslaglagt

Politiet rykket ut og gjorde avhør av kvinnen i 70-årene på stedet.

- Etter å ha konferert med jourhavende politijurist ble kvinnens førerkort beslaglagt, sier Aaslund.

Adresseavisen har snakket med bilføreren som fikk presset kvinnen i 70-årene til å stoppe. Han forteller at han ble oppmerksom på kjøringen hennes da bilene foran ham begynte å svinge unna.

Møtte henne med fronten

- Hun som kjørte hadde så liten bil sammenlignet med meg at jeg valgte å fortsette rett frem. Det var vel fornuftig at hun stoppet. Hun skjønte da at hun ikke kom lenger, sier bilføreren.

Han anslår at kvinnen kjørte i 40-50 km/t der hun kjørte innerst ved autovernet. Ferden stoppet på høyde med Siemens-bygget.

En slektning av kvinnen i 70-årene presiserer overfor Adresseavisen at hun aldri kjørte ned Okstadbakken. Kvinnen kom kjørende ned fra Omkjøringsveien da hun oppdaget at hun hadde kjørt feil. Hun stoppet da ved bussholdeplassen ved den nye brannstasjonen. Uten å tenke seg om snudde hun for å kjøre tilbake, og kom da i feil retning på E6. Da var det for sent, og bilene kom i mot, opplyser slektningen.