120 korps kjemper om heder, ære, penger og kongepokal

Tusenvis av korpsmusikanter er i Trondheim i helga. Det er NM i janitsjar.

Drammen konsertorkester: Deltar i konkurransen for 1.divisjonskorps og kjemper om pengepremien på 10 000 kroner. De spilte i den store salen i Olavshallen. En del av publikummet var åpenbart drammensere og heiagjeng. 

Saken oppdateres.

De kommer fra Eina, Drammen, Byneset, Eidsvoll, Svolvær, Bølern, Melhus og Sykkulven - for å nevne noen få av stedene der korpsene er hjemmehørende. Musikerne går rundt i Trondheims gater med store instrumentkasser på ryggen eller i hånda. NM i janitsjar preger området rundt Olavshallen. Hvert eneste år skjer det i Trondheim helga før palmehelga.

Arrangementet med 5000 deltakere legger beslag på mye av hotellkapasiteten i byen denne årvisse helga og er et av de største arrangementssuksessene i Trondheim. Deltakerne legger igjen rundt 2500 kroner hver i Trondheim.

Soloklarinettisten

En av de mange tusen deltakerne er Knut Olaf Knutsen. Han spiller soloklarinett i Sande Musikkorps fra Vestfold. De spiller i første divisjon og gjorde seg ferdig med alvoret før klokka var 15 fredag. Resten av helga skal han bruke til å høre på korpsene i elitedivisjonen lørdag og så gleder han seg til festen lørdag. Men først har han latt seg friste av klarinettutstillingen ved billettsalget.

Klarinettisten: Knut Olaf Knutsen spiller soloklarinett i Sande Musikkkors fra Vestfold. De er ferdige med sine tilmålte 20 minutter. Resten av helga skal han lytte på elitekorpsene og delta på fest. 

 

Det hele startet fredag med konserter i fire saler i Olavshallen, Royal Garden og Scandic klokka 14 og fortsetter hele lørdagen med korpskonserter på løpende bånd til den store festavslutningen med premieutdeling lørdag kveld. Hvert korps har 20 minutter til å vise dommerne hva de kan.

LES OGSÅ: Blåser du i serieåpningen?

120 korps og åtte divisjoner

De 120 deltakende korpsene spiller i åtte divisjoner og kjemper om pengepremier på fra 40 000 kroner og kongepokal i elitedivisjonen til 2000 kroner for første premie i de laveste divisjonene.

Musikkforeningen Nidarholm er det eneste trønderhåpet i kampen om kongepokalen. De spiller i den store salen i Olavshallen klokka 13.06 lørdag. Stykkene de skal spille er «Variasjoner over en folketone fra Valdres» og «Extreme Make-Over». De har gjort det godt tidligere.

Godtebutikk: Klarinetter på rekke og rad. 

 

LES OGSÅ: Olavshallen vibrerer av lyd og spenning

På forsiden nå