Kvinne omkom i brann

En kvinne i 50-årene omkom i en boligbrann på Byåsen i Trondheim tirsdag ettermiddag.

Et ektepar i 80-årene ble reddet ut av det brennende huset som ble totalskadd i brannen.   Foto: morten antonsen

Saken oppdateres.

Kvinnen bodde i trevillaen i Thaulowbakken på Nedre Byåsen sammen med sine foreldre – et ektepar i 80-årene. Ekteparet kom seg ut av huset på et tidlig tidspunkt uten fysiske skader.

- En observant nabo så røyk komme ut fra huset, vedkommende gikk inn og evakuerte det eldre ekteparet. En leieboer i tredje etasje var ikke hjemme da brannen startet, opplyser Thor Inge Aas, innsatsleder hos politiet.

I full fyr

Det var vitner som varslet politiet om brannen klokka 15.38 tirsdag ettermiddag, og politiet rykket ut med alle tilgjengelige mannskaper. Trøndelag brann- og redningstjeneste rykket også ut med ni enheter da de fikk meldingen. Eneboligen sto i full fyr da brannvesenet kom til stedet, og det tok derfor en stund før det var mulig å ta seg inn i boligen.

Brannvesenet jobbet lenge på spreng for å få kontroll på en boligbrann på Byåsen.  Foto: morten antonsen

- Det var en intens varme som møtte oss i andre etasje, så første omgang kom vi bare innom døra. Men flere lag med røykdykkere kom seg etter hvert inn, og søkte gjennom både andre og tredje etasje, sier utrykningsleder Ole-Petter Smørsgård i Trøndelag brann- og redningstjeneste.

I utgangspunktet var politiet usikre på om kvinnen befant seg i huset.

- Men vi konkluderte raskt med at hun med stor sannsynlighet var hjemme, og at det var sannsynlig at hun befant seg i andre etasje. Brannmannskaper begynte søket i denne etasjen så fort det var mulig å ta seg inn. Dessverre ble vedkommende funnet omkommet og pårørende ble varslet, sier Aas.

Ekteparet ble geleidet inn i nabohuset rett over gaten og ble undersøkt av lege.

Krimteknisk undersøkelse

Brannvesenet jobbet på spreng i flere timer for å få kontroll på brannen. En time etter at redningsmannskaper var på plass, sto flammene fortsatt ut fra taket på eneboligen og det var en voldsom røykutvikling. En del kraftige vindkast på et tidspunkt førte til at flammene kunne spre seg til nabohusene, men brannmannskapene begrenset spredningsfaren tidlig.

- Foreløpig kan vi ikke si noe om årsaken til brannen. Men vi oppretter en sak og så fort arbeidsforholdene er gode nok skal vi foreta en krimteknisk undersøkelse på stedet, sier politiets innsatsleder Thor Aas.

Brannvesenet rykket ut med ni enheter til boligbrannen.   Foto: morten antonsen

Kjente røyklukt

En nabo tror at brannen må ha utviklet seg raskt.

- Da jeg kom hjem fra en bytur i 14.30-tiden var det ingenting som tydet på brann. Jeg la meg på sofaen, så på en film og sovnet, men ble etter hvert vekket opp av samboeren min som kjente røyklukt, sier nabokvinnen som bor i huset rett over gaten.

Hun var likevel ikke redd for at brannen skulle spre seg til nærmeste bebyggelse.

- Vi så tidlig at brannvesenet fikk kontroll, men det er likevel ikke hyggelig å være vitne til en slik hendelse, sier naboen som ikke kjente familien som ble rammet.

Riksvei 706 ved Cecilienborg ble midlertidig stengt som følge av brannen. Området rundt huset er sperret av politiet og brannvesenet driver etterslokking tirsdag kveld. Tidligst onsdag formiddag vil politiet foreta krimtekniske undersøkelser.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter

På forsiden nå