Det er en rolig skjærtorsdag i Trondheim. De fleste studentene som pleier å besøke Oska på Møllenberg, har dratt på ferie.

- Studentene vil alltid ha «rullekebab». Jeg tenkte at alle lager jo rullekebab, så hvorfor ikke prøve å sette en ny Guinness-rekord, sier Aydin Yayan, som driver familierestauranten.

Trolig Norges lengste

Om torsdagens rullekebab ble verdens lengste er vanskelig å bekrefte. Aydin er likevel sikker på at de har satt ny norgesrekord, og dermed slått Bergen.

I mai 2016 omtalte Bergensavisen en 3,24 meter lang rullekebab. Kokkene var derfor nøye med å lage en enda lengre rull.

Med målebånd demonstrerer Aydin og Haci Yayan at den måler 3,92 meter.

- Jeg tror det må være den lengste rullekaben i Norge, sier Aydin.

Målebåndet viser at rullen måler nesten 3,92 meter. Foto: Håvard Haugseth Jensen

Full pakke

Matretten er fullt utstyrt med brød, oksekjøtt, salat og saus. Alt som rullekebabene på Oska vanligvis inneholder. Aydin anslår at cirka fire kilo kjøtt gikk med på å lage rekordrullen, som har en omkrets på cirka 23 centimeter. Hele prosessen tok cirka en halvtime.

Etter at den enorme matretten var blitt godt dokumentert av Adresseavisens fotograf, ble den fraktet til Kirkens Bymisjon i Trondheim.

- Det er sikkert noen som er sultne der, men jeg tror vi må dele den i to for å få den inn i bilen, sier Aydin.

Kirkens bymisjon forteller torsdag kveld at kebaben ble godt mottatt i Vår Frue Kirke.

- Den kom godt med og gjestene koste seg med kebab under gudstjenesten, forteller Karin Fjærvoll.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

Aydin Yayan brukte skjærtorsdag til å prøve å sette nye norgesrekord. Matretten ble overlevert til Kirkens bymisjon. Foto: Håvard Haugseth Jensen