Frigir navn på omkommet kvinne

En kvinne mistet livet da et bolighus ble totalskadd i Trondheim tirsdag 11. april.

Trevillaen nederst i Thaulowbakken på Byåsen var overtent.  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

Det var like etter klokken 15.30 tirsdag 11. april at politi og brannvesen ble varslet om at et hus sto i brann i Thaulowbakken på nedre Byåsen i Trondheim. Store ressurser ble satt inn i kampen mot flammene og naboer hjalp til med å få et eldre ektepar ut av huset. Etter flere timers jobbing på stedet måtte mannskapene konkludere med at en kvinne hadde omkommet.

Ifølge Geir Langås ved kriminalvakta i Trøndelag politidistrikt var det Wenche Elisabeth Aurheim som døde som følge av brannen. 50-åringens pårørende er varslet om at navnet frigis.

Kullosforgiftning

Kriminalteknikere var en kort tur innom huset dagen etter brannen for å gjøre innledende undersøkelser. Disse er ikke ferdige og Langås opplyser at de vil fortsette over påske. Huset er avstengt.  

- Det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen, men den startet sannsynligvis i andre etasje, sier han.

En foreløpig obduksjonsrapport er klar. Den viser at den 50 år gamle kvinnen omkom som følge av kullosforgiftning.

Store mannskaper kjempet med flammene før brannen kom under kontroll.   Foto: MORTEN ANTONSEN

 

Naboen Hans Peter Wenngren fikk hjulpet ut to eldre personer, men var sjanseløs på å ta seg opp i andre etasje.

- Jeg visste at andre etasje sto i full fyr og skjønte at det ikke var forsvarlig at noen av oss gikk opp. Brannen utviklet seg svært raskt, sa han.

Sterk varmeutvikling

Trøndelag brann- og redningstjeneste rykket ut til trevillaen med ni enheter. Da var allerede huset overtent og det var sterk varmeutvikling. Røykdykkere tok seg inn etter slukkingsarbeidet hadde begynt. 

LES OGSÅ: Kvinne omkom i brann

LES OGSÅ: Reddet ektepar ut

- Brannmannskaper begynte søket i denne etasjen så fort det var mulig å ta seg inn. Dessverre ble vedkommende funnet omkommet og pårørende ble varslet, fortalte krimvaktleder Johan Aae tidligere i uken.

På forsiden nå