Påskelunsjen er nettopp ferdig – sekunder etter går alarmen

Påskesol og skitur ofres for lange dager på jobb. Hvordan er det å være på vakt i påska?

F.v. Lill-Marit Overvik, Lars Eirik Lunde, Stein Yttereng, Rune Snildalslid, Olav Moen og Bjørn Ola Kringen er nettopp ferdig med påskelunsj. Sekunder etter at dette bildet er tatt går alarmen, og hele gjengen er på føttene i løpet av et lite sekund. 

Saken oppdateres.

- Det er hver sin tur, sier Lill-Marit Overvik.

På pauserommet ved hovedbrannstasjonen i Trondheim er det lite sure miner å spore. På bordet står restene etter lunsjen – rundstykker, sjokoladepålegg og egg pyntet som påskeharer.

- Man kan ikke sutre over å være på jobb når man har så fin jobb som oss, sier brigadesjef Stein Yttereng.

Les også: Den korte fjellturen endte i tragedie

Popkorn og pizza

Mens resten av Norge er på påskefjellet, eller koser seg i fjæra, må noen jobbe seg gjennom røddagene. Hos brannvesenet har det så langt vært rolig.

- Det blir mye sosialt samvær, juging, skryting, litt gym og sjekking av utstyr, sier Yttereng.

Men plutselig går alarmen, og i løpet av et sekund er alle opp av stolen. En automatisk varsling, før det kommer melding om røykutvikling i en leilighet på Tempe like etterpå, som viser seg å være en tørrkokt kjele.

- Det går mye i popkorn, vafler, pizza og koteletter, sier brigadesjefen.

Les også: Ap vil øke beredskapen til Røde Kors

Utrykningen viser seg å være en tørrkokt kjele. Bjørn Ola Kringen (t.v.), Lill-Marit Overvik og Lars Eirik Lunde går ut etter å ha befart leiligheten. 

Faglig oppdatering

Ute på Tempe får de assistanse fra ambulansen. Gunnar Ingdal og Michel San-Martin er innom og konstaterer at alt er i orden, før de drar videre. San-Martin skal avløses og videre til hytta på Røros.

- Det er klart at det er mange ganger jeg har ønsket meg en jobb med fri på røddagene, men når man jobber i dette faget er det sånn, sier Ingdal.

Gunnar Ingdal (t.v.) skal nyte påska hjemme, mens Michel San-Martin skal til hytta etter endt vakt. 

 

Litt roligere er det likevel i påska, med halve byen bortreist.

- Det blir litt mer tid til andre gjøremål, som faglig oppdatering, godterispising og kaffedrikking, sier Ingdal før han med en liten latter tilføyer:

- Du må få med det med faglig oppdatering selv om jeg lyver.

Les også: Disse restaurantene holder åpent i påska

Charlotte Rønning er dagens andre kunde på Pizzabakeren Sluppen. Katharina Holm får dagen til å gå med litt ekstra grundig vasking. 

To kunder

Også hos Pizzabakeren er det rolige dager. Katharina Holm har hatt to kunder siden de åpnet to timer tidligere.

- Det går fint når det ikke blir så mye jobbing, det hadde vært verre hvis det var hele helga, sier hun.

Den rolige dagen benyttes til å vaske vinduer. Klokka fire drar hun rett ut til camping med familien på Orkanger.

- Da blir det å sitte ute og kose seg, se litt på bølgene, sier hun og smiler.

På forsiden nå