Har ennå ikke funnet årsaken til dødsbrannen

Politiets krimteknikere fortsatte tirsdag undersøkelsene etter brannen på Byåsen i påska.

Undersøkelser: Politiets kriminalteknikere fortsatte tirsdag undersøkelsene etter dødsbrannen på Byåsen i påska. 

Saken oppdateres.

Det var på ettermiddagen tirsdag 11. april at politi og brannvesen fikk melding om at et hus sto i brann i Thaulowbakken på nedre Byåsen i Trondheim. Store ressurser ble satt inn i kampen mot flammene og naboer hjalp til med å få et eldre ektepar ut av huset.

Politiet opplyste langfredag at Wenche Elisabeth Aurheim døde som følge av brannen. Den foreløpige obduksjonsrapporten viste at den 50 år gamle kvinnen omkom som følge av kullosforgiftning.

LES OGSÅ: Kvinne omkom i brann

Fortsatte arbeidet

Politiets kriminalteknikere var en kort tur innom huset dagen etter brannen for å gjøre innledende undersøkelser. I dag var politiet tilbake på brannstedet igjen.

- Kriminalteknikerne fortsetter nå undersøkelsene som ble startet i påsken, sier politioverbetjent Geir-Ole Momyr ved Trøndelag politidistrikt.

I tillegg til politiet var også mannskap fra brannvesenet og Trønderenergi til stede tirsdag formiddag.

Momyr opplyser at den omkomne 50-åringen bodde i andre etasje i boligen. Politiet vet ennå ikke hvorfor brannen i boligen startet.

Leter etter brannårsak: Politiet vet ennå ikke hvorfor brannen i boligen i Thaulowbakken i Trondheim startet. 

 

- Ikke forsvarlig

Dagen etter brannen intervjuet Adresseavisen naboen Hans Peter Wenngren. Han fikk hjulpet ut ekteparet, men var sjanseløs på å ta seg opp i andre etasje.

- Jeg visste at andre etasje sto i full fyr og skjønte at det ikke var forsvarlig at noen av oss gikk opp. Brannen utviklet seg svært raskt, sa han.

Trøndelag brann- og redningstjeneste rykket ut til trevillaen med ni enheter etter å ha fått melding om brannen. Da var allerede huset overtent og det var sterk varmeutvikling. Røykdykkere tok seg inn etter slukkingsarbeidet hadde begynt.

Mange rykket ut: Store mannskaper kjempet med flammene før brannen kom under kontroll. Trøndelag brann- og redningstjeneste rykket ut til trevillaen med ni enheter. 

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

På forsiden nå