Torsdag startet Statens vegvesen arbeidet med å bygge en 250 meter lang gang- og sykkelvei fra rundkjøringen på Strindheim til Gildheim bussholdeplass.

- Vi har kommet til en enighet med Nidar om bruk av grunnen og starter bygginga nå. Bussholdeplassen blir stengt fram til 2. juli. Da skal vi etter planen være ferdig med prosjektet, forteller byggeleder Jonas Sæther i Statens vegvesen.

Adresseavisen har tidligere dokumentert at mange fotgjengere har gått ned langs rampa til motorveien for å komme seg til bussholdeplassen.

SE VIDEO: Folk bruker ulovlig og livsfarlig snarvei

Mange har brukt påkjøringsrampen til motorveien som en snarvei for å komme seg til bussholdeplassen. Foto: Christine Schefte

Ifølge Statens vegvesen ble det ikke bygd en gangvei ned til bussholdeplassen på Gildheim fra denne siden fordi det ikke var forventet så mye busstrafikk.

- Vi har i ettertid sett at behovet for en gang- og sykkelvei ble større når flere busser begynte å benytte seg av Strindheimtunnelen. Nå får vi bukt med den farlige fotgjengertrafikken på dette stedet, sier Sæther.

Prosjektet blir finansiert av Miljøpakken og er kostnadsberegnet til 6,5 millioner kroner.

De blå prikkene viser veiene det var meningen fotgjengerne skulle bruke for å komme seg til bussholdeplassen. Den røde snarveien ble løsningen for mange.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter