17. mai-hilsen fra det flerkulturelle Trondheim

De pyntet seg i sine respektive nasjonaliteters stas før de møtte ordfører Rita Ottervik på rådhustrappa.

Feiring: Foran fra venstre: Tofik Abbas fra Oromia, som er en del av Etiopia, Fate fra samme område, Shemsa Rousso Eve fra Burundi, Amina Awaays Mahammed fra Somalia, ordfører Rita Ottervik, Roselle Dela Fuente fra Filippinene og Aniceta Ormberg fra Filippinene. Bak fra venstre: Jamal Hussain, Desta Kendir Lemisso fra Etiopia, en mann fra Syria, Rosalia Redondo fra Mexico, Damayanthie Yogeswaran fra Sri Lanka, Silvia Gonzalez fra Mexico, Edhija Mahic fra Bosnia, Fatoumata Diabaté fra Guinea, Fortun Abshir Abdi fra Somalia, Jehad Kelani fra Syria, Ismail Elmi fra Somalia og Yogeswaran Sivapragasam fra Sri Lanka. 

Saken oppdateres.

- Vi vil vise at vi setter stor pris på vårt nye land Norge. Et internasjonalt miljø er viktig for byen vår. De som kommer hit, skal føle seg velkomne og inkluderte, sier Ismail Elmi, som leder Mangfoldsrådet i Trondheim kommune.

110 nasjonaliteter

Før 17. mai tok han initiativ til en minifeiring med en bunadspyntet ordfører Rita Ottervik. Med dette vil han sende en liten hilsen fra folk med innvandrerbakgrunn til hele befolkningen i Trondheim.

- Det er over 110 nasjonaliteter i Trondheim, og vi representerer noen av dem, sier Elmi.

Mer enn ti prosent av byens befolkning har nå innvandrerbakgrunn, og blant de største nasjonalitetene er Polen, Tyskland, Tyrkia, Sverige, Vietnam, Irak, Iran, Somalia, Russland, Kina og Afghanistan.

- Forelsket i byen

Da de festkledde møtte ordføreren på rådhustrappa nylig, sendte de ulike hilsener til Ottervik og resten av byens befolkning:

- Det er ikke lett å være flyktning, men å få et hjem her betyr så mye. Jeg er stolt over den prisen kommunen nå har fått (bosettingsprisen, journ.anm.). Dere ledere er flinke folk, sa Shemsa Rousso Eve fra Burundi.

Hun har tidligere delt sin historie i Ukeadressa, som flyktning og nybosatt i Trondheim. Også Edhija Mahic fra Bosnia var blant dem som tok ordet for å hilse til ordføreren og befolkningen i Trondheim.

- Jeg er forelsket i Trondheim, avsluttet den tilsynelatende evigblide Rosalia Redondo fra Mexico sitt innlegg.

Les mer om at Trondheim har fått bosettingsprisen for 2017.

Les også: Barnevernet tar barna dine. Det var noe av det første Shemsa Rousso Eve hørte som ny i Norge.

På forsiden nå