Kritisk tilstand for jente etter ulykke i Husebybadet

En jente i ungdomsskolealder ble sendt til St. Olav etter en ulykke i Husebybadet i Trondheim onsdag formiddag.

  Foto: Håvard Haugseth Jensen

Saken oppdateres.

- Jenta ligger nå i respirator og tilstanden er kritisk, sa operasjonsleder hos politiet Arnt Harald Aaslund til Adresseavisen klokken 13.10.

Legevakt og politi rykket ut til stedet. Det ble satt i gang hjerte- og lungeredning, og jenta ble sendt til St. Olavs Hospital.

Politiet fikk melding om ulykken ved 10.25-tiden.

Funnet under vann

Politiet avhører vitner som var til stede i svømmehallen da ulykken skjedde.

- Vi har hatt det vi kan kalle en drukningsulykke. Det har vært en del elever på svømming. Ei jente er funnet under vann. Hun ble tatt opp av vannet og det ble igangsatt livreddende førstehjelp. Deretter kom helsevesenet til stedet og tok over. Vedkommende er kjørt til sykehuset. For meg er skadeomfanget uavklart, sa politiets innsatsleder på stedet Geir Arne Sjøhagen til Adresseavisen.

Ifølge politiet ble det også gjennomført tekniske undersøkelser på stedet.

Ifølge en pressemelding fra St. Olavs Hospital klokken 17.04 onsdag ettermiddag er jentas tilstand fortsatt kritisk.

Hun betegnes som meget alvorlig skadd, og behandles på intensiven.

Startet førstehjelp

Det skal ha vært et titalls elever og noen voksne til stede under skolesvømmingen i Husebybadet. En av de voksne i svømmehallen skal ha oppdaget jenta som lå under vann og varslet. En annen voksen skal da ha fått jenta opp av vannet og umiddelbart startet med førstehjelp. Det er ennå usikkert hvor lenge hun har vært under vann.

- Vi har nå ivaretatt andre elever på stedet. Skoleledelsen er varslet og de jobber i henhold til sin egen beredskapsplan. Vi har også tatt avhør av personer her og foretatt tekniske undersøkelser, sier Sjøhagen.

Foresatte varslet

De foresatte ved den aktuelle skolen ble i ettermiddag varslet om at en av elevene hadde vært involvert i en alvorlig ulykke.

I meldingen gikk det frem at elevene som var i nærheten av ulykken har blitt tatt hånd om av både kriseteam, kommunens barne- og familietjeneste, helsesøster, lærere og andre ansatte ved skolen.

Ifølge meldingen blir også de ansatte som var involvert i ulykken fulgt opp videre.

Rektoren ved skolen sier til Adresseavisen at på grunn av politiets etterforskning, så ønsker de ikke å kommentere hvor mange elever og ansatte som var til stede i svømmehallen onsdag.

Rektor sier de samme retningslinjer gjelder uansett om det foregår svømmeundervisning eller bare svømming, og henviser til Utdanningsdirektoratets retningslinjer for dette.

- Skolene ansvarlige

Ifølge driftsleder Torborg Duesten ved Husebybadet, er skolene som leier tid selv ansvarlige for å følge med elevene, ettersom Trondheim kommune ikke har egen badevakt i lokalet.

- Skolene som leier hos oss må selv stille med badevakt, sier Duesten til  Adresseavisen.

Hun var ikke selv tilstede i Husebybadet da ulykken skjedde og henviser til politiet for andre opplysninger i saken.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå