Kappet betongstein på Grilstad Marina på Kristi himmelfartsdag

Nabo klaget på bråk på helligdagen, men prosjektleder på stedet anså ikke støyen som så høy at reglene brytes.

Bildet er tatt fra Ladestien. 

Saken oppdateres.

Grilstad Marina på Kristi himmelfartsdag: I overkant av 20 anleggsarbeidere jobber for å bli ferdig med et prosjekt som har innflytting om få uker.

- Jeg fikk mange henvendelser på at arbeiderne selv ville jobbe. Vi tok hensyn, og begynte ikke med støyende arbeid ute før nærmere klokken 10. Det var veldig lukket og sporadisk, men det er mulig vi har undervurdert bråket, sier Jørn Nilssen, prosjektleder Havseilervegen ved Gilstad Marina AS.

Les også: Slik blir ferieåret 2017

Fikk en klage

I 13-tiden fikk han videreformidlet en klage via en av sjefene.

- Jeg fikk beskjed om å begrense støyen, og jeg anså ikke at det vi gjorde påvirket nabolaget i særlig grad. Det er veldig mange folk som går forbi her, også på en regnværsdag som i dag, men jeg vurderte altså ikke støyen som særlig høy. Det var nok kapping av betongstein de reagerte på, sier han.

Les også: Venstre vil oppheve søndagsloven

Lov om helligdager

Ifølge lov om helligdager og helligdagsfred skal det være helligdagsfred «som ingen noe sted må forstyrre med utilbørlig larm». Daglig leder Liv Malvik ved Grilstad Marina sier de likevel har lov til å arbeide:

- Ja, det er lov, men man må forholde seg til noen desibelgrenser som Trondheim kommune har satt. Det prøver vi veldig å holde oss innenfor. Det er fem år siden sist vi hadde en slik klage på en helligdag. Jeg vet at Jørn (prosjektlederen, journ.anm.) prøvde å ta hensyn, sier Malvik.

- Er det greit å fortsette etter klagen i 13-tiden?

- Ja, vi vurderte det, men jeg har forståelse for at det kanskje kan oppleves støyende, sier Malvik.

Det er bare få uker til innflytting i dette prosjektet. Arbeiderne som angivelig selv ønsket å jobbe, er ifølge prosjektleder utenlandske.

- De vil ikke sitte på brakka på helligdagen, men komme seg videre til neste jobb eller bli ferdig og reise hjem, sier daglig leder Malvik.

Bildet er tatt fra Ladestien. 

Les debattinnlegget: Om du er en vanlig arbeidstaker slik som meg, så liker du sikkert ikke å stresse om morgenen

På forsiden nå