Mann siktet for tenåringsran på Nardo fengsles i to uker

Mannen i 30-årene varetektsfengsles i to uker, én av dem i isolat.

Fire tenåringsgutter ble ifølge politiet ranet onsdag kveld, da de oppholdt seg her i en av gapahukene som står ved Nardo skole. En mann i 30-årene ble tirsdag pågrepet og siktet for ranet. 

Saken oppdateres.

Det var i 23.30-tiden onsdag i forrige uke at fire gutter i 16-årsalderen ble ranet på Nardo i Trondheim.

De fire satt i en gapahuk i nærheten av Nardo skole da to menn med hver sin kniv skal ha kommet til stedet og ranet dem, fikk Adresseavisen opplyst av operasjonssentralen ved Trøndelag politidistrikt.

Politiet har siden hendelsen etterforsket saken, og tirsdag ble en mann i 30-årene pågrepet.

Fengslingsmøte

- Mannen ble avhørt tirsdag og fremstilles for varetektsfengsling i dag klokken 13.00, sier politioverbetjent Geir-Ole Momyr ved Trøndelag Sentrum politistasjon i Trondheim.

Han opplyser at mannen er kjent for politiet fra før.

Fengsling: Politioverbetjent Geir-Ole Momyr opplyser at den ranssiktede mannen fremstilles for varetektsfengsling onsdag. 

 

Advokat Synnøve Slaatsveen forsvarer den pågrepne mannen, og var til stede under avhøret.

- Han har forklart seg så godt han kunne om saken, men har ikke tatt stilling til spørsmålet straffskyld, sier advokaten.

Fengsles i to uker

I kjennelsen fra retten heter det at «siktede med skjellig grunn kan mistenkes for en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn fengsel i seks måneder», og at hans rolle i saken «i det minste faller inn under bestemmelsen til medvirkning til grovt ran».

Retten mener videre det er fare for at siktede vil forspille bevis i saken dersom han ikke holdes isolert. Begjæringen om fengsling inntil to uker ble derfor tatt til følge, med full isolasjon i én uke.

- Var maskerte

De fornærmede tenåringene har i avhør forklart at mennene hadde på seg masker da de slo til. Guttene ble tvunget til å gi fra seg blant annet penger, mobiltelefoner og bankkort, opplyste politiet før helga.

- Dette er et alvorlig forhold med unge ofre. Dette er noe vi tar på det største alvor, sa politiførstebetjent Arve Vagnhild ved Sentrum politistasjon til Adresseavisen på fredag.

Guttene har også fortalt at ranet pågikk i nærmere 15 minutter.

- Det er beskrevet at en av guttene fikk kniven mot halsen, sa Vagnhild videre.

Adresseavisen har tidligere skrevet gjerningsmennene forlot stedet på sykkel. Den andre mannen er ikke pågrepet av politiet.

På forsiden nå