Politiet vil holde kveldsåpent for å fjerne passkøene

Nye turnuser og ekstra bemanning skal fjerne passkøene ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

Slik så passkøen ut i ved Sentrum politistasjon i Trondheim grytidlig en fredag morgen i mai.  Foto: Martin Andersen

Saken oppdateres.

I et telefonmøte mellom Politidirektoratet og landets politimestere onsdag fikk politidistriktene beskjed om å få kontroll på passkøene så fort som mulig, skriver Dagbladet.

Setter inn ekstra mannskap

I Trondheim har det vært flere ukers ventetid for å få pass ved Sentrum politistasjon. Nå blir det endringer også her.

- Fra uke 19. juni til 28. juli vil vi ha utvidet åpningstid fra klokken 8.15 til 19.35. Dette får vi til ved å endre turnuser, samt at vi engasjerer tre politistudenter som nå skal få opplæring i å utstede pass. Dette er endringer vi var i gang med før denne beskjeden kom fra Politidirektoratet, presiserer Siw Hind, seksjonssjef for forvaltning ved Sentrum politistasjon.

LES MER: Politiet må få ned passkøene før sommerferien

LES OGSÅ: Sjekk passkøen i Trondheim fredag morgen

Drop-in eneste mulighet før 19.juni

Politistasjonen i Trondheim sentrum har allerede hatt kveldsåpent og lørdagsåpent flere dager i mai. Dette har imidlertid ikke vært nok til å ta unna køene.

- For dem som trenger pass før uke 25 er drop-in-tilbudet på fredager og tirsdager før klokken 12 fortsatt eneste mulighet ved Sentrum politistasjon. De ekstra kveldene vi har planlagt å holde åpent frem mot 19. juni er allerede fullbooket, forteller Hind.

politiets nettside var det torsdag ikke mulig å bestille passtime i Sør-Trøndelag. Beskjeden som kommer opp er: «Ingen ledige datoer funnet».

- Når kan folk bestille på nett igjen?

- Vi skal ha et møte med tillitsvalgte og verneombud i morgen, fredag. Etter dette møtet vil vi legge inn nye timer i systemet, lover Hind.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter

Fra uke 25 til og med uke 30 blir kveldsåpent for å få pass ved Sentrum politistasjon, lover seksjonssjef for forvaltning Siw Hind. 
        
            (Foto: Frank Lervik)

Fra uke 25 til og med uke 30 blir kveldsåpent for å få pass ved Sentrum politistasjon, lover seksjonssjef for forvaltning Siw Hind.  Foto: Frank Lervik

På forsiden nå