Adresseavisens sjefredaktør ansatt i ny jobb

Etter drøyt to år som sjefredaktør, varslet Tor Olav Mørseth i dag de ansatte om at han slutter i jobben.

Tor Olav Mørseth informerte fredag morgen de ansatte i redaksjonen om at han slutter som sjefredaktør i Adresseavisen.  Foto: Richard Sagen

Saken oppdateres.

Beskjeden kom på et møte for de ansatte fredag morgen, og Mørseth gikk samtidig ut av stillingen. Kirsti Husby, som frem til nå har vært nyhetsredaktør og sjefredaktørens stedfortreder, er konstituert som sjefredaktør.

Blir direktør i nytt selskap

Mørseth slutter som sjefredaktør i Adresseavisen for å starte som direktør i et nytt selskap.

- Jeg har fått en mulighet som jeg oppfatter som såpass unik og spesiell at jeg rett og slett ikke klarte å si nei. Jeg skal bygge opp og drifte et nytt selskap, som heter Digital Norway Toppindustrisenteret. Selskapet har som formål å digitalisere norsk næringsliv, sier Mørseth.

Mørseth ble ansatt som sjefredaktør i Adresseavisen i 2015. Han var da 34 år og dermed den yngste sjefredaktøren i Adresseavisen i moderne tid.

- Med hva slags følelser forlater du Adresseavisen?

- Jeg har tenkt veldig mye på dette den siste tiden, og det har vært et veldig vanskelig valg. Det er tungt å forlate journalistikken, og det er tungt å forlate Adresseavisen. Jeg har hatt to fantastiske år, hvor jeg føler jeg har fått være med på utrolig mye, sier Mørseth.

- Har gjort en fantastisk god jobb

Styreleder i Adresseavisen og konsernsjef i Polaris Media, Per Axel Koch, synes det er synd at Mørseth slutter.

- Jeg fikk beskjed om at han hadde takket ja til den nye stillingen på mandag. Det var en veldig stor overraskelse, siden han bare har vært sjefredaktør i to år. Det er synd at han slutter - han har gjort en fantastisk god jobb. Adresseavisen har styrket posisjonen sin som et av landets ledende mediehus, sier Koch.

Konsernsjefen er godt fornøyd med at Kristi Husby nå går inn som konstituert sjefredaktør. Styret skal nå diskutere hvordan prosessen rundt ansettelse av en ny sjefredaktør på permanent basis skal foregå.

Vil videreføre arbeidet som er satt i gang

Kirsti Husby, som har vært nyhetsredaktør i Adresseavisen og også fungert som Mørseths stedfortreder, overtok roret klokken 09.00 fredag morgen.

- Jeg synes det er veldig synd at Tor Olav slutter. Vi har fått til veldig mye bra i Adresseavisen de siste to årene, sier Husby.

Hun sier hun nå vil videreføre arbeidet som er satt i gang.

- Nå skal vi holde den kursen vi har satt. Vi har flere prosjekter på gang og jeg tror det blir viktig å holde fast på disse, og sørge for god fremdrift, sier Husby.

- Vi har de siste årene satset på å bli bedre på meningsjouralistikk, og dette skal vi jobbe videre med. Vi har også sagt at vi skal være en avis som setter dagsorden, ser makta i kortene og driver god og viktig undersøkende journalistikk. Det vil vi fortsatt satse på, sier Husby.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå